Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма повдигнати обвинения срещу директора на БАБХ в Бургас, твърди адвокатът му

| обновено на 28.08.19 в 17:16
Снимка: БГНЕС

8 часа продължи акцията на ГДБОП в бургаската агенция по храните. Трима души, включително директорът й, бяха изведени и вкарани в служебни коли при строги мерки на охрана. Официална информация за причината за тези действия все още няма.

Директорът на Агенцията по храните в Бургас д-р Георги Митев и други двама служители бяха изведени от сградата на Агенцията след акцията. Жандармеристи осигуриха кордон, при който началникът на ведомството бе вкаран в кола със софийска регистрация.  Няма повдигнати обвинения срещу д-р Митев, заяви адвокатът му Петър Димитров:

"Текат процесуални действия. Не, не е арестуван за момента. Хората си вършат работата в момента. Нищо повече не мога да кажа. Гледат си работата, бумащина, и така. Не мога да коментирам. Господин Митев е зле здравословно, не се чувства добре. Той си има съответните заболявания".

Сред изведените от ГДБОП беше и експертът д-р Денка Нгуен, която излезе близо час и половина по-рано и също беше охранявана. Преди това в сградата беше друг адвокат - Радостин Пенев, който заяви пред журналисти:

"Аз поне не видях да има никой с белезници или някой задържан. Аз влязох в качеството си на адвокат, но човекът, който ме извика, няма да бъде обвиняван в нищо".

По непотвърдена информация, действията са заради поискан подкуп от служители. Повече за акцията се очаква утре.

Обиските и претърсванията продължават. Сградата се пази от жандармерия и външни лица не се допускат в нея.

Според очевидци от рано сутринта се извършват претърсвания на кабинети. Директорът на местната дирекция д-р Георги Митев по-рано не вдигаше телефона си.

Хора, които работят близо до сградата на Агенцията, обясниха, че сутринта всички служители са били навън и поетапно са били вкарвани в сградата.

"Говори се за някакъв подкуп, но какъв точно - не знаем", казаха и съседи.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!