Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откри се шестото издание на Music Campus Balchik

Жени Михайлова, директор на Държавен културен институт „Културен център Двореца“ в Балчик и Жасмина Щалдер, директор на фондация „Култура край границата“ на срещата с медии и участници в Music Campus Balchik.
Снимка: Димитрина Кюркчиева

От 1 до 10 септември дворецът на румънската кралица Мария в Балчик е домакин на международния музикален фестивал Music Campus Balchik. В шестото издание участват 33-ма млади хора от 10 европейски страни, включително и от България. Студенти от Националната музикална академия и НБУ, и ученици от музикалните училища в София, Пловдив и Варна ще усвояват знания и умения, които ще демонстрират пред публика на заключителни концерти от 6 до 9 септември от 20 часа в Каменната зала на Двореца в Балчик. Входът е свободен.

Артдиректор на фестивала е Александро Гавриловичи (цигулка) от Швейцария, а преподаватели – Ирина Гавриловичи (оперно пеене, Австрия), Туула Халстром (клавирен съпровод, Финландия), Стефан Хаджиев (виолончело, Франция/България), Марк Тотен (виола, Холандия) и Владимир Лакатос (камерна музика, Германия).

В Каменната зала на Двореца в Балчик е подредена и съпътстващата изложба на Стела Василева „Знаци на звука“.

Чуйте в звуковия файл репортаж от Балчик с участието на организаторите Жени Михайлова, директор на ДКИ „Културен център Двореца“, и Жасмина Щалдер, директор на швейцарската фондация „Култура край границата“.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна