Eмисия новини
от 20.00 часа

Концерт от програмата на фестивала Празници на изкуствата „Аполония“ – директно предаване от Созопол, 5 септември, 19 часа

Людмил Ангелов (вляво ) и Румен Цветков
Снимка: sofiaphilharmonic.com

Концерт на Румен Цветков (виола) и Людмил Ангелов (пиано).

Румен Цветков завършва Пловдивското музикално училище в класа по виола на Георги Найденов. Негови учители са били също Маргарита Магърдичева, Илиана Панчева и Стойка Станева. По-късно специализира в Далас и Чикаго, САЩ, в класовете на Миша Галаганов, Роджър Чейс и Шмуел Ашкенази (камерна музика). Има магистърска степен от Холандската кралска консерватория.

Свирил е в повече от 35 държави на 4 континента. Като изявен солист и камерен изпълнител, изнася концерти в едни от най-известните зали в света, като: „Карнеги Хол“ (Ню Йорк), „Уигмор Хол“ (Лондон), „Моцартеум“ (Залцбург), „Берлинската филхармония“, „Чикагската филхармония“ и други.

Големият български пианист Людмил Ангелов е отличен с награди от конкурсите „Виртуози на клавирната музика“ в Сенигалия, Италия, „Фредерик Шопен“, Полша, Международния конкурс „Палм Бийч“, САЩ, Piano Masters, Монте Карло и World Piano Masters Tour, Франция.

Людмил Ангелов е първият носител на наградата „Аполон Токсофорос“ на фондация „Аполония“ и е член-кореспондент на Кралската академия на изкуствата в Толедо.

В програмата:
• Клара Шуман – Три романса, опус 22;
• Йоханес Брамс, Соната за виола и пиано, № 2, ми бемол мажор, опус 120;
• Сергей Прокофиев / Вадим Борисовски – Пет пиеси из „Ромео и Жулиета“;
• Добринка Табакова – Сюита в джазов стил в 3 части за виола и пиано.

Концерта се излъчва директно по програма „Христо Ботев“.

Още от
Логото на Батман украси фасадата на Националния музей на изкуствата на Каталуния в Барселона.

Батман стана на 80 години

публикувано на 22.09.19 в 17:09

Ловци на човеци

публикувано на 22.09.19 в 10:25

За дупките, алегорията и истината

публикувано на 22.09.19 в 08:45