Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британец арестуван в Сливен по подозрение в блудство

Преди дни репортер на Би Би Си откри Даниел Ериксон (вляво) в Сливен. Той нарушил съдебна заповед да не напуска Великобритания.
Снимка: Би Би Си

Полицията в Сливен задържа английския гражданин Даниел Ериксон – Хъл по подозрение за блудство с малолетни. Той е арестуван в ромския квартал „Надежда.“ Срещу него е образувано досъдебно производство.

Арестуваният английски гражданин е на 44-години и вече е бил задържан с европейска заповед за арест през 2016 по искане на министерство на правосъдието на Великобритания. Той е бил търсен от британското правосъдие по предявени обвинения за сексуална експлоатация на деца и детска порнография, и компютърни престъпления, докато е бил под гаранция.

Преди да бъде предаден на британските власти, той е живял в сливенското село Самуилово и е бил пастор. След като е излежал присъдата си от 15 месеца в родината си, се е върнал да живее в ромското гето на Сливен, където отново е започнал дейност като проповедник.

„Предстои да му бъде повдигнато обвинение за блудство с повече от две малолетни лица,“ съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Сливен Ваня Белева.

Тя съобщи, че Даниел Ериксон – Хъл е адресно регистриран в квартал „Надежда“ и има разрешително за постоянно пребиваване в страна.

Утре предстои Окръжния съд да му наложи постоянна мярка за неотклонение от 72 часа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна