Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Премянов: Клисарова не е пожарно решение

Снимка: БГНЕС

Трябва да се промени политическият диалог не само вътре в партиите, но и между политическите сили, изказа мнение пред БНР Красимир Премянов, член на БСП.

„Във Варна БСП беше значим фактор, защото това беше вторият по икономически статус град и област. Кадрите на БСП бяха основата, върху която се градеше това развитие. В последствие съпоставете тогавашната Варна със сегашното ѝ състояние. Най-меко казано – много заводи ги няма“, припомни той в интервю за предаването "12+3"

Премянов посочи какъв трябва да е кметът на Варна:

„Той трябва да е или представител на науката с управленски опит, или на морския отрасъл. В този смисъл Анелия Клисарова е много подходяща кандидатура. Не е пожарно решение. Доколкото знам, в обсъжданите варианти тя е била предлагана за кмет. Тя е варненка, добър народен представител, била е министър, била е ректор на Медицинския университет. Това не значи лошо отношение към останалите. Нейната номинация – това не е загуба за варненци, особено за БСП“.

Според него диалогът между Борислав Гуцанов и ръководството в някаква степен е отсъствал или не е бил достатъчно конструктивен. Той смята, че не е късно те да оправят своите взаимоотношения.

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна