Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хората, които работят за града, трябва да спазват добродетелите, които символизира София

Снимка: Божидар Янев, БНР
Макар и все още не официално започнала, предизборната кампания за местните избори в София е факт. Това стана ясно по време на тържествената сесия на Столичния общински съвет по случай празника на града. На нея бяха отличени като „Почетен гражданин“ 11 души, както и връчени званията „Почетна значка на София“ и „Почетен знак на Столичната община“.

В приветствието си към своите колеги и официални гости, председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков отбеляза, че хората, които работят за града, трябва да спазват добродетелите, които символизира името на града. Той подчерта, че общинският съвет се е опитал да се ръководи от тях през последните години и да решава достойно проблемите на София.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова също коментира, че кампанията за местните избори започна, но от състезание на проекти за развитието на града, тя се превръща в битка за власт. Още по-страшно е, че от битка за София, тя е на път да стане битка срещу София. 

От своя страна, председателят на групата на БСП в СОС Калоян Паргов, каза, че няма да прави равносметка на изминалия мандат - това ще направят гражданите на София след близо месец.

Чуйте повече в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна