Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След като години беше под ключ

Библиотеката в 90-о училище отново е жива, привлекателна и вдъхновяваща

| обновено на 18.09.19 в 15:49
Снимка: sou90.org
Днес официално беше открита реновираната библиотека на 90-о СУ “Ген. Хосе де сан Мартин” в „Люлин“.

От едно сиво и бездушно място, спряло да функционира преди години, за три месеца се превърна в модерно книжно пространство. Това става благодарение на кампанията Spirit Трансформации – Cool Библиотеки, по която общо три "оld-school" библиотеки са превърнати в цветни пространства за четене и оживени книжни срещи.

За Милена Павлова - организатор на кампанията за създаване на иновативни библиотеки в българските училища, днес е емоционален ден, защото учениците на 90-о средно училище ще могат да се радват на цветни арт стени, модерен интериор, графити, обновени книжни рафтове и уютни кътове за четене, както и срещи с автори.

Тук книгите не се срещаха с децата, книгите бяха под ключ от 10 години. Мебелите не бяха обновявани от 20 или 30 години. Беше едно тъжно място - отбеляза Милена Павлова пред Радио София. - Целта ни беше не само да превърнем библиотеката в приятно място, но и да предизвикаме социален разговор. 

Официални гости на събитието бяха писателите Захари Карабашлиев и Мартин Колев, а за преобразяването на библиотеката може да чуете от Милена Павлова.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна