Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивският куклен театър гостува в София с представление, вдъхновено от японската култура

БНР Новини
Снимка: Пловдив ЕСК 2019

Държавният куклен театър в Пловдив ще представи пред  софийската публика кукления спектакъл за възрастни „Принцът на морето и принцът на земята“. Представлението е създадено специално за програмата на „Пловдив - Европейска столица на културата 2019“ и е вдъхновено от традиционния японски куклен театър Бунраку. Гостуването му е част от Седмицата на японското куклено изкуство: Духът на японската кукла (19.IX. – 28.IX.2019) в Пловдив и София и от юбилейните чествания “30-и Дни на японската култура в България”, организирани от Посолството на Япония в България.

Спектакълът представя преданието за взаимоотношенията между двамата братя от рода Микото - властелини на морето и на земята, разказва за чистата любов между принца на земята и принцесата на океана иза силата на честността, достойнството, всеотдайността…

Класическата японска легенда за любовта, доверието и дадената дума оживява на сцената под режисурата на Елена Панайотова, в екип със сценографката Юлияна Войкова-Найман, хореографа Росен Михайлов и композитора Асен Аврамов. В представлението участват актьорите Наталия Василева, Михаела Андонова, Мария Димитрова, Даниела Тенева, Димитър Николов, Велизар Евтимов, Виктор Бойчев, Румен Караманов и Александър Караманов.

„Принцът на морето и принцът на земята“ може да гледате на 20 септември от 19 часа в театър „Българска армия“. Представлението е подходящо за деца над 8 години и за възрастни.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна