Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В СЕМ няма да има среща между генералния директор на БНР и редколегията на „Хоризонт“

Снимка: БГНЕС

В Съвета за електронни медии няма да се проведе среща между генералния директор на Българското национално радио Светослав Костов и редколегията на програма „Хоризонт“, съобщиха от медийния регулатор.

В отговор на публично отправената от СЕМ покана за среща от редколегията информират, че ясно са заявили позицията си пред членовете на регулатора още на 19 септември и тази позиция остава непроменена. Това се казва в качено на сайта на СЕМ прессъобщение.

Вчера по искане на редколегията на „Хоризонт“ се проведе среща на нейни представители - заместник главният редактор на програмата в оставка Даниела Късовска, колегата Силвия Великова и още журналисти от БНР, с членове на Съвета.

След това председателят на медийния регулатор София Владимирова обяви, че СЕМ ще сезира прокуратурата за проверка на изнесената информация за натиск върху журналисти и опит за цезура. Тя отправи публична покана за нова среща днес между генералният директор на БНР Светослав Костов и редколегията, на която СЕМ да бъде своеобразен  медиатор, ако страните пожелаят такава.

Вчера Светослав Костов заяви, че е готов на  такава среща с редколегията на „Хоризонт“ и с членовете на СЕМ.

Междувременно за петък следващата седмица беше насрочено и ново заседание на регулатора, на което да бъдат разгледани допълнителни факти и обстоятелства.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна