Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселин Налбантов: Министерството на туризма да предприеме действия след фалита на "Томас Кук"

Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова свиква среща с представители на хотелиери, туроператори, с представители на посолството на Великобритания у нас във връзка с обявения фалит на британския туроператор "Томас Кук".

Веселин Налбантов, член на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, от осем години не работи с фалиралия британския туроператор Томас Кук". Фалитът ще доведе до негативни последствия за българския туризъм, каза той в предаването "Хоризонт до обед".

"Първо, да се надяваме, че държавата, в лицето на Министерството на туризма, ще предприеме някакви действия да се намерят бързо пазари, защото няма празно пространство, както знаем, никъде", допълни Веселин Налбантов.

Попадаме в окото на бурята:

"Има оттегляне на много пазари. Аз апелирам към всички да обърнем внимание към руските туристи и естествено една нова компания, която би могла да заеме мястото на "Томас Кук". Ние бихме могли, сега последно време имаме много нови археологически разкопки, наистина това да не бъде само клише, а да работим за историческия туризъм".

Веселин Налбантов очаква, че туроператорите ще получат парите си за извършената услуга, въпреки че фалира на "Томас Кук".

"Всяка една компания работи за себе си. Това беше една от причините, поради която аз отказах повече да работя преди няколко години с "Томас Кук", защото забавиха плащането след извършване на услугата, месеци минаваха, каква беше причината, не зная", коментира Веселин Налбантов.

Повече можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна