Искра Михайлова

Искра Михайлова: Очаквам върховенството на закона да бъде свързано с еврофондовете

Много страни членки поставят въпроса, че върховенството на закона трябва да бъде издигнато отново на подобаващото му място като основен приоритет в ЕС. То засяга не само отделни страни, а всички в ЕС, заяви пред БНР евродепутатът Искра Михайлова,..

публикувано на 19.07.19 в 09:04
Сградата на старото училище в Славейно

Университетски център в родопско село в бюрократичен кръг от абсурди

Училището и пансионът към него в родопското село Славейно са отдадени за ползване от СУ „Св. Климент Охридски“.  Преди години, докато било действащо училище, там са се обучавали деца с белодробни проблеми заради подходящия климат в района...

публикувано на 18.07.19 в 16:03

Ще успеят ли администрациите да покрият минималните изисквания за мрежова информационна сигурност

„Нивото на защита на информационните системи в някои от ведомствата в страната е високо, но все още има какво да се желае. Няма как да се каже, че 100% системите са гарантирани в сферата на киберсигурността. Въпреки че явно в НАП е допуснат..

публикувано на 18.07.19 в 09:21
През август 2016 г. пред НЗОК се проведе протест под надслов:

Д-р Михаил Околийски: Забавят се скрининговите програми за хепатит

В глобален мащаб има около 1 милион жертви годишно на вирусните хепатити, като това е повече от жертвите от СПИН и туберкулоза взети заедно. В България поради липсата на скрининг няма информация за броя на болните. Според оценки на експерти..

обновено на 17.07.19 в 15:40

Има ли решение проблемът с изоставените военни сгради, предвидени за разрушаване

След инцидента в Хасково преди три месеца потърсихме чрез Закона за достъп до обществена информация списъка със сгради с отпаднала необходимост, предвидени за разрушаване. Министерството на отбраната предостави местоположението на..

публикувано на 16.07.19 в 09:50
Централният плаж в Ахтопол и новото заведение, стъпило буквално в морето

Вдигат заведение на централния плаж в Ахтопол, в непосредствена близост до водата

На брега на централния плаж в Ахтопол, на метри от водата вече расте ново двуетажно заведение. За изграждането му сигнализира слушател, пожелал анонимност. "Строи се на не повече от 2 до 3 метра на самия бряг на морето, върху самия плаж. Строи..

публикувано на 15.07.19 в 12:27
Проф. Анастас Герджиков и проф. Стати Статев в студиото на “Неделя 150“.

Защо българските университети не са в топ листата на европейските

50-те милиона лева на година, които получава Софийският университет „Св. Климент Охридски“, са несравними с бюджета на най-престижните висши училища по света, каза пред БНР ректорът на най-стария университет у нас проф. Анастас Герджиков. През..

публикувано на 14.07.19 в 13:07

“За“ или “против“ машинното гласуване

Зам.-председателят на парламентарната група на БСП Крум Зарков коментира пред БНР машинното гласуване, като подчерта, че то е една от гаранциите за честен вот. Според депутата от левицата „опълчването“ на ГЕРБ срещу машинния вот е безпредметно...

публикувано на 14.07.19 в 12:08
Проф. Ангел Димитров

Проф. Ангел Димитров: Репликите на Белград и Скопие към София са с вътрешен адресат

Репликите от Белград към София и в последствие от Скопие към София са неадекватни и неоснователни, те са с вътрешен адресат и няма да имат политически последици, заяви пред БНР Ангел Димитров, бивш посланик в двете съседки на България. „В първия..

публикувано на 13.07.19 в 13:01

Пари за глоби и отнети книжки има, а за шофьорски курсове - не

Професионални организации предлагат практическите часове в шофьорските курсове да се увеличат с модули за шофиране при намалена видимост и на скоростен път, а теорията да се свие. Предлага се увеличаване на практическите часове до 40 (спрямо сегашните..

публикувано на 12.07.19 в 11:02