Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Излиза новото издание на "Ноев ковчег" на Йордан Радичков

Йордан Радичков - внук
Снимка: Ани Петрова

Тази вечер ще бъде представено новото издание на "Ноев ковчег" на Йордан Радичков в Столичната библиотека.

Книгата е специална, каза в предаването „Преди всички“ Йордан Радичков-внук. По думите му идеята е да се покаже разнообразието на живота:

„Това е книгата, която се нарежда в списъка от произведения на Йордан Радичков към финала на неговия творчески път. Това означава, че се е стигнало до нея след много писане и след много конкретна идея какво този човек иска да прави със своето творчество. Има едно основно нещо в тази книга – всепрощаващо чувство, което авторът и човекът Йордан Радичков успява не само да се зарадва на целия свят и да има тази любов към човека, но по някакъв начин да намери, съхрани и запази тази любов в себе си. Това е особено чувство, което играе на няколко пласта, докато четеш тази книга. Радичков се опитва да запази онези неща, които вярва, че трябва да оцелеят след някакъв потоп, някаква голяма криза и т.н., той се опитва да ги събере тези неща в своя Ноев ковчег и да им даде възможност те да преплават през всички терзания и битки на времето“.

С представянето на книгата ще бъде открита и изложбата на Ива Димитрова, която включва илюстрации по книгата. Изложбата може да бъде видяна до 30 септември.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна