Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикалният театър чества 60-годишнината на маестро Юли Дамянов


С тържествен водосвет на сцената беше открит новият театрален сезон на НМТ „Стефан Македонски“. Трупата кани своята публика на 29 септември от 17 ч., когато с концерта-спектакъл „Влез в моя сън“ ще чества 60-годишнината на главния си диригент и художествен ръководител Юли Дамянов.

В звуковия файл чуйте споделеното от маестро Дамянов за предстоящото събитие.

Първата премиера за новия сезон на НМТ „Стефан Македонски“ ще бъде на 20-и октомври на оперетата „Прилепът“ на Йохан Щраус –син. Новата постановка на „Прилепът” се осъществява 100 години след първото й представяне в България през 1919 г. в тогавашния „Свободен театър”.

Искаме да направим една премиера, с която да поднесем подарък на нашата публика! Тя ще види класически прочит на пиесата и в същото време ще й поднесем и нещо ново. Това са не само младите артисти на театъра, които ще играят в нея, но и една изцяло нова визия, издържана с красота, с шега и с лекотата, с която се поставят всички оперетни заглавия на сцената на Музикалния театър”каза директорката на театъра Марияна Арсенова, която е и режисьор на новата постановка.

На 31-и декември НМТ „Стефан Македонски“ ще посрещне своите почитатели със специално новогодишно издание на „Прилепът”.

През месец януари 2020 г. ще бъде премиерата на другото голямо заглавие от света на мюзикъла на сцената на Музикалния театър  – „Цигулар на покрива“, постановка насръбския режисьор Небойша Брадич.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна