Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йоанна Темелкова и фестивалът, с който всеки актьор може да си сравни часовника

Снимка: istfestbg

Йоанна Темелкова е актриса, която познаваме от театралната сцена, но и от малкия екран. Има немалко роли, към които е подхождала повече от отговорно, за да могат те да оживеят за нас, зрителите. Тази година дори отбелязва символичните 10 години в театъра, който така обича.

От известно време насам обаче Йоанна говори с любов и за още една мисия, която е подела. Заедно с пет приятелки и колежки организират единствения по рода си у нас Международен студентски театрален фестивал „Данаил Чирпански“. Фестивалът дава сцена на дипломни спектакли на театрални академии от Европа и света. Рядко чуваме за него, но той като едно ентусиазирано и любопитно двегодишно дете се развива повече от успешно. Вдъхновен от Данаил Желев – Чирпански, фестивалът създава и предава любовта на творците, които участват в него.

А тези участници са от цял свят. Това несъмнено дава възможност на актьорите, режисьорите и всички замесени да си сравнят часовника. След селекция на ЮНЕСКО и техния Международен фонд за подкрепа на културата, успехът на първото издание задава основа, която тепърва ще бъде развита. В това е повече от убедена Йоанна Темелкова, която ще ви потопи в мисията на фестивала, а и в нейната актьорска палитра, ако просто си пуснете звуковия файл.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна