Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Езикът на тялото има своя граматика

Не си крийте ръцете, когато говорите с другите, съветват специалисти

БНР Новини
Мария Мира Христова и Мирена Колева
Снимка: Кирил Чобанов

„Първото впечатление се създава за милисекунди. За една двеста и петдесета от секундата човешките същества решават дали една личност е опасна, или е ресурс, дали той или тя е забавен, дали ни създава усещане за сигурност. Всичко това се случва за милисекунди”, казва специалистът по невербална комуникация Щефан Вера, комуто предстои среща с българската публика на семинар, посветен на невербалната комуникация.

В студиото на "Нашият ден" гостува Мирена Колева, управител на WIFI България, която организира срещата.

Как да правим добро впечатление и да изглеждаме уверени? Как да разберем дали някой ни лъже, и как да преценим дали да се доверим на някого? – отговорите на тези въпроси, които всички ние си задаваме, зависят много от правилното разчитане на езика на тялото, на жестовете, мимиките, позата на човека пред нас. 

Ръцете, очите, устата – те са в центъра на невербалната комуникация, а какво точно казват те, докато ние говорим, ще научите от разговора в студиото.

"Не бива да се подвеждате да четете някой от елементите на езика на тялото поотделно – настоява Мирена Колева. – Нужно е да познавате тази граматика, за да четете хората."


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени