Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анри Кулев: Човек трябва да има мотив, защото иначе желанието за творчество отпада

2
Снимка: Кирчо Стоичков

Професор Анри Кулев увенча 70-ия си юбилей с първа книга–албум с еротични рисунки "Ориент Sexpress" и с реализирането на игралния филм "Имало една война". Двуезичното издание представя творбите на българския художник, режисьор и продуцент на игрални, документални и анимационни филми. Изданието на Нов български университет включва над 300 илюстрации, а премиерата бе съпътствана от изложба с над 50 оригинални рисунки, включени в сборника. 

„Рисунките бяха доста свенливи в началото, все повече се освобождават с времето, но автоцензурата винаги действа“ – казва Анри Кулев за работите си, публикувани в период от 30 години в различни вестници. 

„Искам да видя тия смелчаци, които твърдят, че не правят никакви компромиси със себе си – истината е, че всички непрекъснато ги правим“ – добавя той.

Чуйте професор Анри Кулев във „Време и половина“ в един разговор за границите, които всеки от нас преодолява, за това какво носи житейският и професионален опит, за трудностите, с които се сблъсква човек, правейки кино, и за съветите към учениците си.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна