Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската литература на Панаира на книгата във Франкфурт 2019

БНР Новини
Снимка: ЕПА/БГНЕС

България отново има свой щанд на Международния панаир на книгата във Франкфурт (16-20 октомври). Най-важният книжен форум в Европа от тази година е отворен и за външни посетители през цялото време. Основната причина за промяната е регистрираният ръст на продажбите на книги на немския пазар през 2018 година. По този начин организаторите искат да подкрепят това развитие на най-голямото събитие за индустрията.

Асоциация „Българска книга“ с подкрепата на Министерството на културата и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организира представянето на страната ни на най-голямото книжно изложение в света както по брой посетители, така и по брой участници.

Програмата на българското участие включва премиери и срещи със съвременните български автори Елена Алексиева, Галин Никифоров, Захари Карабашлиев и Ина Вълчанова. Ще бъдат представени изданията „Съвременна българска проза 2019. Десет книги от България” и „1943. Антология за деца”, носител на наградата „Златен лъв” за най-добър издателски проект за 2018 година.

Пред посетителите във Франкфурт ще бъде представено и предстоящото издание на Софийския международен литературен фестивал, който ще се проведе през декември тази година. Сред професионалните събития е и запознаването с националните програми, които насърчават и подпомагат превода в България. В изложението на българския щанд ще участват и родни издателства, които ще представят своите книги и автори на чуждестранните издатели.

Франкфуртският панаир на книгата с почетен гост Норвегия ще продължи до 20 октомври тази година.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна