Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светлана Шаренкова: Посещението на министър Захариева в Москва говори за рестарт на отношенията

Светлана Шаренкова
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е на посещение в Москва по покана на своя руски колега Сергей Лавров.

Какви са резултатите от посещението на външния ни министър, според Светлана Шаренкова, председател на форум “България – Русия“

“Мисля че това е една много положителна новина. И след започнатия от президента Румен Радев и след това продължение от премиера Борисов рестарт на българо-руските отношения на най-високо ниво, нашите отношения и нашият диалог става необратим от положителна гледна точка. Защото преди по-малко от месец се проведе заседанието на междуправителствената икономическа комисия", каза тя в предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт".

Това, че министър Лавров прие поканата на министър Захариева говори за "рестарт на българо-руските отношения на най-високо ниво", подчерта Шаренкова.

"Трябва да се знае, че между България и Русия, независимо в какви политически и военни блокове участва нашата страна, ние имаме специални отношения, те са факт от векове. България и като член на НАТО и на ЕС има право да има такива отношения с Русия и да отстоява това право на специални отношения“, добави тя.

Интервюто със Светлана Шаренкова можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна