Eмисия новини
от 16.00 часа

Какво има да ни каже Мишел Обама

Автобиографията на бившата първа дама на САЩ излиза и на български

БНР Новини
Мишел Обама на източната поляна на Белия дом, където зася и поддържаше зеленчукова градина
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мишел Обама е една от най-влиятелните жени в света. Всичко, което тя прави, говори или носи във формата на златисти ботуши "Баленсиага", предизвиква отзвук в световните новини.

Мишел Обама вероятно е най-обичаната първа дама на Щатите след Елинор Рузвелт. Заедно със съпруга си Барак двамата са дефиниция на онова, което медиите наричат power couple или влиятелна двойка. 

Мишел Обама е жена, която има всичко – успешна кариера, семейство за пример, време за социални каузи и инициативи и визия на кинозвезда. Независимо дали говори от трибуната на ООН, в студиото на Опра Уинфри, или пък е запретнала ръкави, работейки в зеленчукова градина, Мишел Обама прави всичко с покоряващ чар, живо чувство за хумор и подкупваща искреност. 

Как успява да бъде всичко това – може би ще разберем от биографията ѝ, озаглавена "Моята история", която излиза на български в превод на Марин Загорчев, а в "Нашият ден" я представя Виктория Иванова.

От 2009 до 2017 г. Мишел Робинсън Обама е първа дама на Съединените американски щати. Завършила е университета „Принстън“ и Юридическия факултет на университета „Харвард“. Започва професионалния си път в чикагската адвокатска кантора „Сидли и Остин“, където се запознава с бъдещия си съпруг Барак Обама. 
По-късно работи в кметството в Чикаго, в Чикагския университет и в Медицинския център на Чикагския университет. 
Мишел Обама е и основател на Чикагския клон на „Социални съюзници“ – организация, която подготвя младите хора за кариера в служба на обществото и дейностите с идеална цел.
Още от