Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избраният за четвърти мандат за кмет на Несебър Николай Димитров остава в ареста

Снимка: БГНЕС

Избраният за четвърти мандат за кмет на Несебър Николай Димитров остава в ареста. След седемчасово заседание Апелативният специализиран съд потвърди постоянното задържане и на избраните за  общински съветници в Несебър Георги Георгиев и Петър Тодоров. Те са обвинени, че са купували гласове на местните избори.

За участие в престъпна група за купуване на гласове спецпрокуратурата обвинява още двама участници в местния вот - Атанас Япаджиев и Константин Лефтеров.  Съдебният състав обаче не откри доказателства за това и ги освободи от ареста. 

Решението на съда е окончателно.

Оставането на Димитров в ареста беше прогнозирано от адвокат Николай Хаджигенов часове преди съдия Георги Ушев да обяви, че има доказателства, че той е ръководител на организирана престъпна група за търговия с гласове.

Предстои да се види как Николай Димитров ще управлява Несебър. Ако до шест месеца той не го направи физически, в града ще трябва да бъдат насрочени нови избори.

От коментар на Николай Хаджигенов стана ясно, че интересът на институциите не приключва с обвинението за купуване на гласове. По думите му, с устното разрешение на спецпрокуратурата днес униформени са търсели в Несебър данъчна информация за петимата разследване. 

Хаджигенов, който е защитник на избрания за общински съветник Георги Георгиев, сравни случващото се със случая „Десислава Иванчева“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени