Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всеки понеделник НТ „Иван Вазов“ ще разхожда зрители зад кулисите

3
Снимка: Светослава Кузманова

Специални туристически разходки стартираха от днес в Народния театър „Иван Вазов“. В рамките на един час посетителите видяха сцените, механизацията, ателиетата, гримьорните и гардероба, където се съхраняват костюмите от представленията. Проектът се нарича „Зад завесата“ и подобни културни туристически обиколки правят големите световни театри.

В сезона, в който отбелязва 170-годишнината от рождението на своя патрон Иван Вазов, най-големият театър у нас разкрива част от тайните, които зрителите не могат да видят по време на представления, но които винаги са интересни за деца и възрастни. Разходките са с продължителност един час. Първата спирка от обиколката е пред бюста на патрона Иван Вазов.

Културните туристически разходки ще са всеки понеделник. Групите са от по 15 човека, а за туристи от чужбина ще има и беседи на английски език. На касите се продават специални билети на цени от 20 до 30 лева в зависимост от продължителността на обиколката. Студенти и пенсионери ще влизат в сградата срещу 10 лева, децата под 7 години – безплатно, но задължително с придружител.

Освен от специално обучените гидове от театъра, някои от разходките ще се водят и от любими актьори от трупата.

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна