Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкази, обединени от общата тема за човешките загуби и щети

Снимка: @janet45publishing

Разказите в сборника на Антония Апостолова „Потъване в мъртво море“ са обединени от общата тема за човешките загуби и щети – истински или въображаеми, несъзнавани или подценявани, неизбежни или твърде закъснели. Това са истории за вратите, през които преминаваме и които се затварят след нас, най-голямата от които – на смъртта, но същевременно и за спасителната светлина, която прозира през всички наши разкъсвания и пукнатини.

Антония Апостолова-Ротем е родена в Бургас и от дълги години живее в София. Още в Английската гимназия, когато е на 17 години, излиза стихосбирката ѝ „Солена ябълка“. Завършва английска филология, а през 2002 г. печели Националния конкурс за превод на поезия на British Council. Преводач е на израелския поет Амир Ор, чиято книга „Езикът казва“ излиза у нас през 2017 г. Публикувала е в сп. „Съвременник“, а от 2018 г. поддържа сайта за литература, преводи, рецензии и интервюта www.LiteraturniRazgovori.com, както и фейсбук страницата „Литературни разговори с Антония Апостолова“.

Антония има 15-годишен опит като редактор-журналист във водещи медии у нас, а в момента рецензира и книги към издателства.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна