Eмисия новини
от 05.00 часа

Две села в община Брацигово алармират институциите за лош път

2
Снимката е илюстративна
Снимка: БНР, архив

Жителите на селата Розово и Равногор в община Брацигово организираха подписка, с която алармират, че републиканският път, който свързва двете населени места с общинския център, е опасен. Заради високата и гъста растителност липсва видимост, а това е предпоставка за пътни инциденти.

До момента са се подписали над 250 души, подписката ще продължи до неделя. Към нея се присъединяват и учителите на Брацигово, каза Елена Кирчева от инициативния комитет.

"Няма видимост, всичко е обрасло, но аз подадох какво се прави тук на АПИ. Нямам отговор, сега предстои зимен сезон. При снеговалеж тази земя няма къде да бъде изхвърлена. Това е единствен път, който свързва двете села с община Брацигово и с останалите административни центрове, значи там трябва да може да има достъп и до специализираните пътни служби. Да не дава Господ - линейки, пожарни, а зимата, повярвайте ми, то няма да може да изтича".

В понеделник подписката ще бъде изпратена до регионалния министър Петя Аврамова, до агенцията "Пътна инфраструктура" и до Областното пътно управление.

Галерия

Още от
Сградата на Община Перник

Само 2-ма зам.-кметове в Перник

публикувано на 14.11.19 в 15:30