Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спор в парламента за изслушването на Кирил Ананиев по казуса за детската болница

министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и председателят на НС Цвета Караянчева
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ отхвърли предложението на левицата за изслушване на здравния министър Кирил Ананиев за спирането на спешния прием в Специализираната болница за активно лечение на деца. Това предизвика социалиста Драгомир Стойнев да влезе в остър спор в парламента:

"Оказа се, уважаеми дами и господа, че за политиците от ГЕРБ е важно да е ясно денят и часът за този спешен случай, още повече, когато става въпрос за деца, за деца, които трябва да бъдат преглеждани, за деца,  които не трябва да бъдат разкарвани, а трябва да им се даде спешна помощ и вие дефакто пазите министъра да дойде тук и да отговори", заяви Стойнев.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и председател на здравната комисия Даниела Дариткова мотивира отказа за изслушване на министър Ананиев:

"Сутринта очаквахме да направите предложение за включване на тази точка в дневният ред. Вие не го направихте. Единственото, което е факт, че е затворило интензивното отделение на Педиатричната болница и децата се приемат в останалите звена, където може да се окаже помощ при спешни ситуации и необходимост от реанимация - това са "Пирогов", "Александровска" и Трета градска болница. Така, че редът е създаден, а изслушването се провежда по начин, който е указан в правилника".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна