Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Производството на микрочипове на "Самсунг" спря временно след прекъсване на тока

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Компанията "Самсунг" (Samsung Electronics Co Ltd.) спря частично производството на полупроводникови чипове в своя завод Hwaseong в Южна Корея поради прекъсване на тока.

Продължилото едва една минути прекратяване на електрозахранването в навечерието на Новата година доведе до спиране на производството на някои флаш микрочипове DRAM и NAND.

Позовавайки се на свои източници, южнокорейската агенция Yonhap съобщи, че прекъсването на тока се дължи на проблем с регионален трансмисионен енергиен кабел, което е довел до спиране на електроснабдяването в и около тази фабрика на Samsung. Пълното възстановяване на производството може да отнеме около два до три дни.

Най-големият производител на чипове в света започна разследване, за да установи степента на загубите, като на този етап се говори за щети за милиони долари. Въпреки това от компанията посочват, че временното спиране на тока не е довело до прекомерно големи щети.

През миналата година прекъсването на тока в друга фабрика на Samsuing доведе до загуби за около 50 милиарда южнокорейския вона (щети за 43,3 милиона долара).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени