Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Ангелов: Само интелигентният човек може да изглежда добре във всяка дреха

”Парад на модата” в Плевен

Георги Ангелов
Снимка: Личен архив

"Освен, че е изкуство, модата за мен е и необятна наука. Аз като актьор се зареждам и от изкуството, и от модата, разказа за "Закуска на тревата" актьорът Георги Ангелов, създател и режисьор ва единствения по рода си моден спектакъл у нас.
Плевен отново е домакин на ”Парад на модата”.

В него участват освен утвърдени имена и много млади български дизайнери. Изданието беше прекъсвано заради пандемията няколко години.

"34 години откакто се занимавам с "Парад на модата" и този 73 - ти шоу концерт - спектакъл в Плевен, мога да кажа, че е едно голямо предизвикателство. Аз обичам да правя спектакли, а представянето на дрехите на модните дизайнери се опитвам да покажа като симбиоза между дрехата, пластиката на манекена, светлина и звук - едно представление с начало, развитие и край", сподели още пред БНР Ангелов.

"Дизайнерите те провокират с колекциите си. Те самите очакват спектатъл.

Тази година подборът е от предимно млади хора. Юбилярката е Светла Димитрова, която ще направи ретроспекция на участието си в този парад на модата. Тя ще представи детска колекция. Но ще могат да се видят и официални колекции за възрастни, в бяло и черно", каза още създателят на модния спектакъл.

На него именно специално ще бъде отбелязан юбилеят -  2X35 на Светла Димитрова, носителка на престижни награди в модния свят.

"Ще видите и колекциите на завършили в България наши млади дизайнери, като голяма част от тях са специализанти в Милано. Те ще донесат колекциите си от Милано, разаказа още Ангелов.

По думите му добре може да изглежда във всяка дреха само интелигентният човек.

"Простакът не може да бъде елегантен" - това е любимата ми мисъл на великия Джорджо Армани, с усмивка сподели още Георги Ангелов.

На спектакъла ще могат да се видят есенно-зимните колекции. Зрителите ще станат част от един разнообразен спектакъл, в който манекените танцуват аржентинско танго, ще могат да се видят уникални колекции, част от които носители на Гран При в Париж.


Още по темата в звуковия файл.


По публикацията работи: Гергана Хрисчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна