Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млади таланти от Монтана ще участват на Световния шампионат по сценични изкуства

Вокална група "Детски смях" - награждаване на конкурса "Арлекин" в Рим, Италия
Снимка: ФБ/ЦПЛР - Обединен детски комплекс Ние, врабчетата - град Монтана

Млади певци от Монтана ще бъдат в отбора на България за Световния шампионат по сценични изкуства. Възпитаниците на ОДК "Ние, врабчетата" спечелиха правото на участие след отлично представяне на международен конкурс в Рим. В журито бяха двама от музикантите, известни като "създатели на звезди за Сан Ремо".

Вокална група "Детски смях" при Обединен детски комплекс "Ние, врабчетата" в Монтана и солистите Жанета Пейна, Магдалена Александрова и Рая Атанасова влизат директно в отбора на България за Световния шампионат по сценични изкуства, който ще се проведе в италианската столица Рим през септември тази година. 

Възпитаниците на музикалния педагог Миглена Георгиева извоюваха това след отлично представяне на Международния конкурс "Арлекин" в Рим.

Отборът от гласовитите врабчета от ОДК - Монтана в Рим, Италия

В конкурсната програма вокалната група и трите момичета се пребориха за първите места в своите възрастови групи. С второ място е Виктория Иванова, трето място взе Зорница Викторова и дуетът Михаела Генова - Дарен Гоцак. 9-годишната Сияна Буркхард бе наградена за сценично присъствие.

Магдалена Александрова е на 15 години, десет от които се занимава с пеене:

"Изключително зашеметяващо, атмосферата там е невероятна, хората са много дружелюбни и топли, публиката се радваше на всяко изпълнение". 

Рая Атанасова сподели преживяваното от участието си в Рим:

"Изживях своите 4 минути слава. Италия е красива държава с приветливи хора, в посолството беше изключително голямо преживяване, благодарим на Жанета Пейна, че спечели на конкурса "Арлекин" във Варна."

Ивет Николова е само на 13 години и мечтае да стана музикален педагог:

"Италия беше огромно приключение, конкурсът беше доста добре организиран, конкуренцията беше голяма, децата пяха много добре, ние също се представихме много добре".  

Кметът на община Монтана г-н Златко Живков дойде рано сутринта на 8 март, за да изпрати групата за участие в престижната надпревара в Рим

За пътуването до Италия младите таланти бяха подпомогнати от община Монтана и фирма от града.


Още по темата в звуковия файл.


По публикацията работи: Гергана Хрисчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна