Рано в неделя

Рано в неделя - всяка седмица от 05:05 до 08:30 ч.
Предаването посреща утрото с много настроение и усмивка. "Рано в неделя" е българско предаване - от темите до музиката. Почивният ден е за семейството, за дома и удоволствията. Kъм тях са насочени темите, кореспонденциите, репортажите и рубриките. Само при нас можете да чуете талантливите деца на България, които свирят и пеят български народни песни и участват във фолклорния конкурс на “Рано в неделя”. Всяка неделя от 05:05 до 08:30 сме заедно в новия ден и пътуваме към изконните неща в живота. 

Рано в неделяЕкип: Даниела Якова и Евелина Стоянова - водещи

Христина Янкова - музикален редактор 
Ива и Ева Валентинови - водещи на рубриката "Млади фолклорни таланти"   

Facebook: Млади Фолклорни Таланти

Skype: ranovnedelia

Публикации

В 10 секции машинното гласуване е отменено или не е започнало заради технически проблеми

В 10 секции машинното гласуване или не е започнало, или е отменено заради различни технически проблеми, съобщи говорителят на ЦИК Александър Андреев. „Това е по-малко от 1% от общия брой на три хиляди машини, които са в цялата..

обновено на 26.05.19 в 14:22
Момчил Инджов

Момчил Инджов: Дезинформацията и хибридната война отличават тези евроизбори

Тези европейски избори са по-различни, защото всекидневно хората се препъват не в купчини, а в планини от дезинформация. Мнението е на журналиста Момчил Инджов, кореспондент на "Клуб Z" в Брюксел.  Според него се прави всичко възможно хората да..

публикувано на 26.05.19 в 14:15
Първан Симеонов

Ниска избирателна активност на евроизборите прогнозира Първан Симеонов, "Галъп интернешънъл"

Социологът Първан Симеонов, директор на "Галъп интернешънъл", прогнозира в предаването "Рано в неделя" ниска избирателна активност, каквато обикновено има на европейски избори: "Доста убедено можем да твърдим, че ще е осезаемо по-ниска..

обновено на 26.05.19 в 12:45

Девети преки избори за депутати на Европейския парламент

У нас, както и в други двайсет държави от Европейския съюз, се провеждат избори за членове на Европейския парламент. Българите ще изберат 17 души от кандидатиралите се 318 по пропорционалната система с национални листи на партии и коалиции и..

публикувано на 26.05.19 в 06:54

Изложба от захарни творения пресъздава българската история, бит и култура

Изложба на захарни творения, които пресъздават българската история, култура и бит привлича вниманието на габровци и гостите на града. Сладките си произведения показват 15 декоратори на торти от различни краища на страната, както и българки, които..

публикувано на 23.05.19 в 09:53
Отец Вениамин от манастира

Отец Вениамин и тайните на древния манастир "Ястреб"

Отец Вениамин е млад човек, който е открил мисията на живота си. Той е духовник, но от онези неспокойни, търсещи и дейни хора, за които и с които трябва да се говори по-често. В местност близо до град Ловеч, в землището на село Сливек, между..

публикувано на 20.05.19 в 17:52

Куче в чекмедже

Българският игрален филм „Куче в чекмедже“ излиза на екран през 1982 година. Режисьор на лентата е Димитър Петров, сценария е на Рада Москова. Музиката във филма е композирана от Борис Карадимчев. Главната роля във филма се изпълнява от Веселин..

публикувано на 20.05.19 в 15:54
Законите на Мърфи

19.05.19 Законите на Мърфи

Рубриката от 19.05.19 г. Водещ - Евелина Стоянова

публикувано на 19.05.19 в 09:41
Дойчин Боянов, алпинист

Дойчин Боянов: Еверест докосва по особен начин

На 20 май се навършват 15 години от изкачването на връх Еверест от Дойчин Боянов, Николай Петков и Христо Христов. Тримата алпинисти бяха част от състава на национална експедиция, посветена на   20 години от първото българско изкачване на върха без..

публикувано на 19.05.19 в 09:36

Богословът Силвана Павлова е посветена на каузата на глухонемите

Силвана Павлова е богослов по образование, работи като жестомимичен преводач и завежда отдела по културно-масови мероприятия в Съюза на глухите.      Силвана приема за чест работата си в Съюза на глухите, част от който е вече 11 години. Участва в..

публикувано на 13.05.19 в 08:28