Рано в неделя

Рано в неделя - всяка седмица от 05:05 до 08:30 ч.
Предаването посреща утрото с много настроение и усмивка. "Рано в неделя" е българско предаване - от темите до музиката. Почивният ден е за семейството, за дома и удоволствията. Kъм тях са насочени темите, кореспонденциите, репортажите и рубриките. Само при нас можете да чуете талантливите деца на България, които свирят и пеят български народни песни и участват във фолклорния конкурс на “Рано в неделя”. Всяка неделя от 05:05 до 08:30 сме заедно в новия ден и пътуваме към изконните неща в живота. 

Рано в неделяЕкип: Даниела Якова и Евелина Стоянова - водещи

Христина Янкова - музикален редактор 
Ива и Ева Валентинови - водещи на рубриката "Млади фолклорни таланти"   

Facebook: Млади Фолклорни Таланти

Skype: ranovnedelia

Публикации

Сънародниците ни в Албания пеят забравени български народни песни

Спелеологът Алексей Жалов е инструктор по пещерно дело, човек на когото можете да разчитате, ако закъсате в пещера или пропаст. Изследвал е повече от 1000 пещери в България, Испания, Франция, Гърция, Виетнам, Китай, Албания и в Иран. Участник е и в..

публикувано на 15.01.18 в 19:19

Историята на една песен - песни, посветени на комитетските дела на Апостола

В "Историята на една песен" ще чуете разговора на Ива Валентинова с журналистката от БНР Анета Янакиева, събрала песните за Левски в сборника "Небе се с ръка не стига“ .  Той е с народни песни, посветени на комитетските дела на Апостола, на..

публикувано на 15.01.18 в 11:42

14.01.18 Законите на Мърфи

Рубриката от 14 януари 2018 г. Водещ - Даниела Якова

публикувано на 15.01.18 в 10:35

В танцова школа Sway заедно танцуват деца на четири години и дами на 85

75 годишните дами от танцова школа Sway спечелиха първо място в шампионата по латино танци в Банско. Техен учител е Евелина Йорданова, която разказва, че в школата танцуват представители на всички възрасти. През последните няколко години се..

обновено на 14.01.18 в 21:51

Децата от музикална школа "New Voices" в Търговище изпяха нова версия на „Ако си дал“ на Емил Димитров

Момичетата и момчетата от музикална школа на "New Voices" в Търговище записаха нова версия на аудио и видео клип на една от най-обичаните български песни „Ако си дал“ на Емил Димитров. Въпреки досегашните успехи на изпълнителите в наши и международни..

публикувано на 11.01.18 в 10:41

Славеят на Странджа Радостина Йовкова е пазител на традициите

Радостина Йовкова е родена на 21 януари 1978 година в град Средец, обл. Бургас. За първи път се явява на сцената на 6-годишна възраст. През 1991г. е приета в музикалната паралелка на СОУ „ Добри Чинтулов” в гр.Бургас, с профил народно пеене...

публикувано на 10.01.18 в 15:28
Коледари от Калоферско

Коледуването е един от най-обичаните български обичаи

Коледуването е един от най-обичаните български обичаи. Традицията повелява във времето от полунощ до изгрев слънце на Бъдни вечер коледарите със своите песни да прокуждат караконджулите, вампирите и други свръхестествени същества от домовете ни. С..

публикувано на 10.01.18 в 12:08

Произходът на Ивановден и Йордановден като празници

Християнската църква посвещава празника Ивановден на Йоан Предтеча или Йоан Кръстител, чиято най-важна мисия била, заедно с Исус Христос , да извърши светото кръщение. Затова и този ден е най-големият о трите празника, посветени на светеца. Произходът на..

публикувано на 10.01.18 в 11:34

07.01.18 Законите на Мърфи

Рубриката от 7 януари 2018 г. Водещ - Евелина Стоянова. В звуковия файл можете да чуете и изреченията, които се състезават за годишен победител.

публикувано на 08.01.18 в 12:20

Д-р Цветеслава Гълъбова: Добрините към хората, които не могат да се справят, осмисля живота

На Иванов ден д-р Цветеслава Гълъбова , директор на психиатричната болница в Нови Искър, празнува имения ден на баща си - Иван. Математик по образование, Иван Гълъбов е преподавател по математика и автор на учебници по математика. Сега е пенсионер и..

публикувано на 07.01.18 в 17:36