Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яник Синер се класира за осминафиналите на тенис турнира в Мадрид

Яник Синер
Снимка: БТА

Най-добрият италиански тенисист в момента Яник Синер, който е водач на схемата на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид с награден фонд 7 877 020 евро, продължи без проблем към осминафиналите след успех над руснака Павел Котов с 6:2, 7:5 за малко по-малко от час и 40 минути игра.

Мачът започна с редица пробиви, като Синер поведе спокойно с 2:0, но след това загуби два пъти подаването си, за да вземе три пъти това на руснака и за приключи частта при 6:2. Любопитно е, че единствените два гейма за Котов дойдоха с пробиви, а той загуби всичките си подавания.

Вторият сет бе по-класически, като Павел Котов дори успя да поведе с пробив, който затвърди и така дръпна в резултата с 3:1. При 5:3 руснакът дори имаше сетбол при сервис на Синер, но го пропусна, а след това световният номер 2 върна пробива, изравни при 5:5, след което спечели и следващите два гейма, за да приключи мача.

В следващата фаза Синер ще играе срещу друг руснак - номер 17 в света Карен Хачанов, който пък победи друг италианец - Флавио Коболи, със 7:5, 6:4.

А при жените световната номер 2 в тениса Арина Сабаленка от Беларус се класира на четвъртфиналите, след като се наложи над американката Даниел Колинс с 4:6, 6:4, 6:3. Мачът между двете продължи близо два часа и половина.

Сабаленка продължава да изпитва трудности в Мадрид, като всяка една от победите й в първите три кръга на турнира бяха в три сета.

Двукратната шампионка от Откритото първенство на Австралия ще срещне в следващия кръг руската тийнейджърка Мира Андреева, която празнува своя 17-годишен рожден ден в понеделник и се класира за първи път в кариерата си на четвъртфинал на турнир УТА 1000.

Сабаленка пък сложи край на серията на Колинс от 15 поредни победи от турнирите в Маями, Чарлстън и Мадрид до момента. Американката вече обяви, че ще приключи кариерата си след края на сезона.

В следващата фаза се класира и Юлия Путинцева от Казахстан, която надигра рускинята Дария Касаткина с 3:6, 6:2, 6:2. На четвъртфиналите тя ще играе срещу сънародничката си Елена Рибакина, която е поставено под номер 4 в схемата на турнира. 



По публикацията работи: Светослав Табаков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна