Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Много натоварен трафик по АМ "Струма", няма тежки пътни инциденти

На Е-79 при Симитли по обяд на 6 май 2024 г.
Снимка: БГНЕС

Изключително натоварен остава трафикът на автомагистрала "Струма" в отсечката Симитли - Благоевград, както и в Кресненското дефиле. До момента няма пътно-транспортни произшествия по главните пътища в област Благоевград. 

Десетки хиляди българи, които преди 4 дни заминаха на почивка в съседна Гърция, днес тръгнаха обратно към страната. На ГКПП "Кулата" трафикът беше натоварен от сутринта до 15:00 часа следобед, но проблеми с преминаването нямаше.

От "Гранична полиция" съобщиха, че и на гръцка, и на българска територия екипите за проверка на документи са били максимално мобилизирани, работели са и всички трасета за граничен контрол.

Задръстванията обаче не бяха избегнати в другите критични точки на автомагистрала "Струма" – на пътен възел Кресна, пътен възел Симитли, където трафикът от Кулата се слива с този от Банско, и на кръговото кръстовище преди Благоевград, където е връзката към магистралното трасе за столицата. 

И към момента движението е силно затруднено, шофьорите са изнервени, често се налага автомобилите да спират. Екипи на полицията са на най-натоварените точки и регулират трафика, като следят за спазване на правилата. 

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна