Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мача за титлата между Лудогорец ЦСКА - София пряко по "Хоризонт"

Снимка: БГНЕС

Отборите на Лудогорец и ЦСКА - София се изправят един срещу друг в двубой от 32-ия кръг на Първа професионална футболна лига. Мачът от първата шестица на родния елит започва в 19:30 часа и ще бъде предаван пряко по програма "Хоризонт".

Срещата е изключително важна за домакините от Разград, които излизат за минимум точка, за да си осигурят спечелването на 13-ата си поредна титла. Към момента “орлите” водят с 10 точки пред втория ЦСКА - София и успех или равенство днес би им гарантирал златните медали. Лудогорец можеше да стори това още миналия кръг срещу Крумовград, но тогава отборът на Георги Дерменджиев си вкара нелеп автогол в последните минути на мача и изпусна победата, завършвайки 2:2. Иначе разградчани са в серия от 14 мача без загуба в елита, като в 13 от тях записаха поредни победи.

На Лудогорец му предстои и важен мач след 4 дни, когато излиза във финал за Купата на България. На 15 май “орлите” ще премерят сили с Ботев (Пд). Така при добър развой днес и победа в следващия мач отборът от Разград може да направи дубъл, печелейки шампионата и Купата.

ЦСКА - София от своя страна със сигурност ще направи всичко възможно, за да спре Лудогорец. “Червените” победиха големия враг Левски в миналия кръг с 3:1 и със събраното самочувствие ще искат да се наложат над разградчани. Столичани се нуждаят от задължителна победа, защото дори и при равен резултат ще дадат титлата на Лудогорец. Шансовете за първото място за ЦСКА - София се илюзорни, така че по-скоро те ще се борят за запазване на второто място до края на сезона. Към момента отборът на Стамен Белчев води с точка пред третия Черно море.

Лудогорец и ЦСКА - София вече се срещнаха на два пъти през сезона, като и в двата пъти “орлите” излизаха победители. На “Армията” те се наложиха с 1:0, а в Разград победиха с 3:0.

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна