Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хотелиер ще пробяга Българското Черноморие за 6 дни

Снимка: burgas.bg

Хотелиерът Силвия Кьосева ще пробяга Българското Черноморие от най-северната до най-южната му точка за 6 дни. Инициативата е под надслов "1 SEA" ("Едно море") и цели да популяризира региона не само като място за лятна почивка, но и с възможности за спортен туризъм.

Силвия Кьосева, която е и любител-бегач, предприема инициативата "Едно море" с убеждението, че делението на българското Черноморие на Северно и Южно, на популярни и нетолкова дестинации, трябва да бъде преустановено.

По време на шестдневния пробег със Силвия Кьосева ще пътува видеооператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по различен начин. Разстоянието между най-северната географска точка - край Дуранкулак, и най-южната - край Резово, е разделено на шест последователни етапа със средно по 65 избягани километра на ден.

Пробегът ще започне на 11 май и ще завърши на 16-и. Инициативата вече е подкрепена от редица неправителствени организации, от местните власти, от други хотелиери, много ентусиасти и любители-бегачи. На доброволни начала са организирани подкрепителни пунктове, като всеки може да се включи в своеобразния маратон, бягайки, с колело, с лодка, сърф, кану-каяк или друг начин на придвижване.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна