Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи останаха последни на 500 метра двойка кану в Сегед

Ангел Кодинов
Снимка: БТА

Ангел Кодинов и Преслав Георгиев останаха на последното 7-о място във финал „В“ в дисциплината 500 метра двойка кану на Световната купа по кану-каяк за мъже и жени в Сегед (Унгария). Младият български екипаж даде време от 2:02.04 минути и изостана на 21.68 секунди от Олег Тарновски и Михай Чихаяя (Молдова), които бяха най-бързи в тази серия.

Първоначално бяха заявени девет лодки, но отборите на Италия и Германия не се явиха на старт, което означаваше гонка със седем. Българите бяха и със сериозно изоставане от тима пред тях – Словакия, който беше с пасив едва от 4.22 от молдовската лодка.

Преди да стигнат до финал "В" Кодинов и Георгиев останаха четвърти на полуфиналите. В сериите се представиха добре, което им даде шанс да премерят сили в още две гонки.

Иначе индивидуално Преслав Георгиев и Ангел Кодинов ще участват във финалите, съответно на 200 метра едноместно кану и на 500 метра едноместно кану на Световната купа по по кану-каяк за мъже и жени в Сегед (Унгария), която продължава до неделя.

Георгиев се класира за финала на 200 метра едноместно кану, след като зае второ място в първия полуфинал в дисциплината с време 40.94 секунди, отстъпвайки единствено пред литовеца Вадим Коробов, който бе най-бърз с 40.63. По-рано през деня българинът финишира четвърти в първата серия с 42.29 секунди. Финал „А“ е насрочен за събота от 15:10 часа.

Ангел Кодинов стигна до финала на 500 метра едноместно кану, след като завърши на трети в третия полуфинал с 1:53.58 минути. Преди това националът бе четвърти в трета серия с време 1:56.72 минути. Финал „А“ в дисциплината ще се проведе утре от 15:44 часа.


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна