Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Европейския център за транспортни политики искат оставката на шефа на Пътна полиция – Пловдив

Диана Русинова
Снимка: Радио София

От Европейския център за транспортни политики днес ще излязат с официална позиция за изказването на шефа на Пътна полиция – Пловдив, в което той твърди, че не вижда проблем шофьор с 3 години опит да има 16 нарушения. Пред Радио София Диана Русинова съобщи, че ще поискат оставката му.

"Това, което вчера беше обявено от шефа на Пътна полиция-Пловдив, е скандално и ако той го намира за нормално, то не само, че той няма място да е шеф на Пътна полиция, той няма място изобщо в полицията. Този човек трябва да си потърси друга работа. Така че ние категорично днес ще излезем с официална позиция и ще настояваме незабавно този човек да бъде освободен от работа“, каза Русинова.

Тя добави, че за младите шофьори са необходими не само рестриктивни мерки и ограничения. Трябва да се работи и да се говори с тях, смята Русинова.

"Да им се показва добрия пример, да им се показва защо не трябва да правят така, до какво води това. Това е дълъг процес на много работа, много комуникация с тези деца, защото това е бъдещето на България и ако те смятат, че е редно да излязат и буквално да се самоубият по този начин, извинявайте, ние сме една твърде застаряваща нация, която не може да си позволи да губи толкова много млади хора“, изтъкна Диана Русинова.

Тя коментира и новата организация на движение в центъра на София.

"Тези хора са направили нещо напълно незаконно. Това доведе и до това, че 10 км днес пътувам 53 мин. Да поговорим и за вредните емисии – срещу България има опасност отново да стартира наказателното дело за мръсния въздух, конкретно срещу София. По тази линия, както виждате, всички мълчат, включително и тези, които предложиха тази безумна организация. Недопустимо е и това не е политическа атака. Абсолютно недопустимо е общината да си позволява да нарушава закона“, каза Русинова.

Според нея и било необходимо първо да се направи генерален план за организация на движението. Тя изтъкна, че от Европейския център за транспортни политики не са против велоалеите и пешеходното движение, но са против незаконния начин на въвеждане на новата организация на движение в центъра на София.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени