Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият министър на отбраната на РФ Белоусов беше изслушан в горната камара на руския парламент

Андрей Белоусов
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Определеният от руския президент Владимир Путин за нов министър на отбраната Андрей Белоусов заяви, че вижда първостепенната си задача на поста в осигуряването на всичко необходимо за войските, които участват в така наречената от него "специална военна операция" в Украйна.

"В условията на провеждане на специалната военна операция ключовата задача безспорно остава победата, постигането на военно-политическите цели, поставени от президента. В същото време - специално искам да подчертая това - с минимални човешки загуби. Изцяло осъзнавам отговорността си пред страната, пред руския народ и пред президента на Руската федерация", посочи Белоусов по време на изслушване в Съвета на федерацията - горната камара на руския парламент.

Властите в Русия не публикуват официални данни за жертвите, дадени след пълномащабното нападение над Украйна. Преди месец руската редакция на Би Би Си и независимото руско издание Mediazona установиха - въз основа на непълните данни от общодостъпни източници - имената на повече от 50 хиляди убити руски военнослужещи.

Френският външен министър Стефан Сежурне заяви наскоро, че те са тройно повече, а заедно с ранените възлизат общо на половин милион души. 

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна