Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарната и полицията в Кюстендил с мерки за безопасността на абитуриентските балове

Снимка: БНР

Екипи на  на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Кюстендил провериха 11 обекта – ресторанти, училища, хотели, където ще се организират абитуриентски тържества, за спазването на правилата за пожарна безопасност.

Наред с това в полицейските управления в Кюстендил, Дупница, Бобов дол  са  изготвени планове  и организация по охраната и регулиране на движението при придвижването на абитуриентите, казаха от  Областната дирекция на полицията. 

При проверката е връчено едно писмено разпореждане за въвеждане в изправност на автоматичното пожароизвестяване.

Екипите на Противопожарната служба обръщат внимание на създадената организация за осигуряване на пожарната безопасност в обектите, за осигурени условия за успешна евакуация и пожарогасене, за състоянието на вентилационните инсталации, пожаротехническите средства за първоначално гасене на пожари, за  пожароизвестителни и пожарогасителни инсталации и системи за управление на дим и топлина.

Проверена е и готовността на персонала, ангажиран с провеждане на мероприятията - той да бъде подготвен за предприемане на адекватни мерки в случай на нужда.

РДПБЗН  призовава празнуващите за повишено внимание и за спазване на основните правила за пожарна безопасност, за запознаване с евакуационните изходи при евентуална възникнала необходимост. 

Говорителят на Областната дирекция на полицията Катя Табачка: "Те са в контакт с общините, училищата. Два са материалите - единият е за действия на полицията, другият е на РДПБЗН."

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени