Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (София) и Ботев (Враца) поделиха точките в Първа лига

Снимка: БТА

Локомотив (София) завърши наравно 1:1 у дома срещу Ботев (Враца) в среща от 33-ия кръг от Първа лига. 

В шестата минута Браян Переа напредна през средата и изведе Марко Мажуга, който шутира от малък ъгъл, но вратарят Александър Любенов се справи с опасността. 

Близо четвърт час след това Переа изведе Спас Георгиев на чиста позиция, но нападателят на врачани шутира покрай гредата.

Локомотив поведе в резултата в 31-вата минута, когато Симеон Мечев изведе Стив Траоре по левия фланг. Последният центрира в наказателното поле за Кевин Маи, който продължи към Мечев и той изпрати кълбото във вратата от близко разстояние.

Ботев отвърна в 35-ата минута, когато топката беше центрирана от лявото крило към наказателното поле, където Мартин Смоленски свали с глава за Спас Георгиев и той изравни с неспасяем шут във вратата на столичани.

В последните секунди на първата част Бруно Франко подаде за Кевин Маи, който стреля от близко разстояние в 45-ата минута, но Красимир Костов се справи с опасността.

Локомотив София започна по-активно второто полувреме. В 55-ата минута Стефан Ламбез напредна по дясното крило на нападението на софиянци, а топката придоби фалц и рикошира право в напречната греда на вратата, пазена от стража Костов.

Последва спас на темпото, а двата отбора играха предпазливо и не рискуваха. В самия край на срещата Калоян Кръстев от домакините и Мартин Ачков от гостите пропуснаха да се разпишат от изгодни позиции. 

В последните секунди Красимир Милошев от "червено-черните" получи втори жълт и съответно червен картон.

В класирането Локомотив е на 12-то място с 33 точки, докато Ботев Враца заема 15-та позиция с четири пункта по-малко от днешния си противник.


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени