Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Антоанета Грозева: Не е полезно съчетаването на балнеолечението с почивка на море

Д-р Антоанета Грозева е дългогодишен директор на Специализираната болница за рехабилитация в Поморие. Успоредно със значителната си клинична работа, тя извършва и научноизследователска дейност в областта на калолечението и рехабилитацията на редица социално значими заболявания. 

д-р Антоанета ГрозеваД-р Грозева има над 50 труда, които са публикувани у нас и в чужбина. Научните ѝ интереси са насочени в областта на балнеолечението, калолечението и таласотерапията. 

От 2016 година др. Антоанета Грозева е директор на Медицинския колеж в Бургас. Своя професионален опит тя събира в книгата "Балнеолечебни ресурси в Бургаски регион".

Минимум две седмици трябва да се ползват услугите на балнеолечението, за да има лечебен ефект, категорична е д-р Грозева. Освен това, според нея, не е правилно да се съчетава почивката на море със съответното лечение.

Подробности за ползите от калолечението и ползването на луга можете да разберете от разговора на Ани Костова с д-р Антоанета Грозева в предаването "Следобед за любопитните".

Снимки – личен архив

По публикацията работи: Милена Очипалска

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна