Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Директорът на Старозагорската опера

Огнян Драганов: Нямаме право да изневеряваме на публиката

На 8 юли на стадиона няколко любителски формации се включват в знаменития хор на евреите в "Набуко"
Снимка: operasz.bg
Спектаклите на открито винаги са атрактивни, защото техният адрес обикновено е публика, която не споделя залата по време на творческия сезон на операта. Думите са на директора на Старозагорската опера, която след "Аида" и "Кармен" в традиционния вече формат "Опера на стадиона", тази година ще представи една от най-обичаните опери на Верди - "Набуко".
Датата е 8 юли, а началото - 21 часа.

Режисьор на продукцията е директорът на операта Огнян Драганов. По думите му спектакълът ще впечатли публиката с мащабността на декора (30 м дължина), който специално се изработва за стадиона. "Постарали сме с Тодор Демеров, който е адаптор и сценограф, да бъдем атрактивни и да представим на европейско ниво това заглавие, защото и солистите, които участват са от най-добрите на световната оперна сцена", казва Огнян Драганов и допълва: "В ролята на Абигайл гостува световната оперна дива Мария Гулегина, която идва в България за първи път по покана на артистичния директор на Старозагорската опера примата Веселина Кацарова. В ролята на Набуко ще ѝ партнира блестящият румънски баритон Йонуц Паску. На диригентския пулт ще застане Ивайло Кринчев. Огнян ДрагановНяколко любителски хора ще се присъединят към колегите си от операта в изпълнението на знаменития хор на евреите. Ще участва и школата за оцеляване "Багатур".

Огнян Драганов е категоричен че поради трудностите в осигуряването на средства и публика, в Старозагорската опера единият сезон прелива в другия. В този смисъл "нямаме право да изневеряваме на публиката, да ѝ даваме отдих".

ВИЖТЕ ОЩЕ

Различните рапъри от група ДругиТЕ

"ДругиТЕ" е група, чиито членове имат за цел да правят музика по различен начин. Тя е огледало на същността им, но както самите те казват: Тогава виждахме нещата само по този начин и така ги изпълнявахме (пеехме), а хората не ги приемаха, затова взехме решение да променим стереотипа на работа и да променим всичко това като комерсиализираме звученето,..

публикувано на 25.09.18 в 17:51

Повече българи кандидатстват в университети във Великобритания и Холандия

Общо 29 процента е ръстът на ранните български кандидатури за прием в университети във Великобритания, като от началото на септември са обработени близо 100 кандидатури на български кандидат-студенти по проекта "Световно образование". По брой на наши студенти във Великобритания България е в "топ 10", в Холандия страната ни е на четвърто място по..

публикувано на 25.09.18 в 17:16

3500 първокурсници посрещна Техническият университет

3500 първокурсници прекрачиха прага на Техническия университет за новата академична година 2018/2019. Те ще се обучават в София, Пловдив, Сливен, а също така и в новооткрития колеж в град Казанлък. Ректорът проф. Георги Михов тържествено откри новата академична година във висшето учебно заведение. На церемонията присъстваха представители на държавни..

публикувано на 25.09.18 в 16:48

Граждани разкритикуваха проекта за нова Наредба за ВиК услугите

Граждани и обществени организации разкритикуваха проекта на Наредбата за ВиК услугите, която преди дни Министерството на регионалното развитие и благоустройството публикува за публично обсъждане. Към недоволните коментари се присъедини и националният омбудсман Мая Манолова, която организира дискусия по темата. Тя отбеляза, че жалбите за нечестно..

публикувано на 25.09.18 в 16:13

Етнология на футбола в Етнографския музей

На 28 септември България ще се присъедини към Европейската нощ на учените, събитие, което всяка година се провежда едновременно в около 300 града в цяла Европа и по света. Програмата обхваща ателиета, конкурси, срещи с учени в изследователски институти и университети, сред които са СУ "Св. Климент Охридски", НБУ и Тракийският университет в..

публикувано на 25.09.18 в 16:07