Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Директорът на Старозагорската опера

Огнян Драганов: Нямаме право да изневеряваме на публиката

На 8 юли на стадиона няколко любителски формации се включват в знаменития хор на евреите в "Набуко"

Снимка: operasz.bg
Спектаклите на открито винаги са атрактивни, защото техният адрес обикновено е публика, която не споделя залата по време на творческия сезон на операта. Думите са на директора на Старозагорската опера, която след "Аида" и "Кармен" в традиционния вече формат "Опера на стадиона", тази година ще представи една от най-обичаните опери на Верди - "Набуко".
Датата е 8 юли, а началото - 21 часа.

Режисьор на продукцията е директорът на операта Огнян Драганов. По думите му спектакълът ще впечатли публиката с мащабността на декора (30 м дължина), който специално се изработва за стадиона. "Постарали сме с Тодор Демеров, който е адаптор и сценограф, да бъдем атрактивни и да представим на европейско ниво това заглавие, защото и солистите, които участват са от най-добрите на световната оперна сцена", казва Огнян Драганов и допълва: "В ролята на Абигайл гостува световната оперна дива Мария Гулегина, която идва в България за първи път по покана на артистичния директор на Старозагорската опера примата Веселина Кацарова. В ролята на Набуко ще ѝ партнира блестящият румънски баритон Йонуц Паску. На диригентския пулт ще застане Ивайло Кринчев. Огнян ДрагановНяколко любителски хора ще се присъединят към колегите си от операта в изпълнението на знаменития хор на евреите. Ще участва и школата за оцеляване "Багатур".

Огнян Драганов е категоричен че поради трудностите в осигуряването на средства и публика, в Старозагорската опера единият сезон прелива в другия. В този смисъл "нямаме право да изневеряваме на публиката, да ѝ даваме отдих".

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Голям Сечко рън" събира любители на планинското бягане в Стара планина

Десетки любители на зимната планина ще се включат в планинско бягане по южния склон на Стара планина в покрайнините на София. Датата е 13 януари, а началната точка - Бухово, което е в рамките на столичния район "Кремиковци". Трасетата са три - късо, средно и дълго, а посоката е хижа "Мургаш". Южните склонове на Стара планина предполагат приятно за..

публикувано на 15.12.18 в 11:05

Александър е на 12. Не може да говори, но не спира да опитва

Александър Василев от Перник e eдно изключително лъчезарно момче, на 12 години, на което „Българската Коледа“ помага вече три години. С дарените средства Александър провежда терапия, която му помага, за да подобри социалните, емоционалните и умствени нарушения, които има заради аутизма. Едно от най-явните подобрения, които майка му Албена..

публикувано на 14.12.18 в 18:01

Яви ни подарява "Безброй луни"

"Безброй луни" е озаглавен новият сингъл на Явор Велчев - Яви. Песента е по музика на Явор Велчев - Яви и Светлин Къслев, текстът е на самия Яви, а аранжиментът на Светлин Къслев.  Както сам споделя Яви, звученето на песента е новаторско и различно от предходните му проекти.  Яви е на музикалната сцена от ранна детска възраст. На 16 години основава..

публикувано на 14.12.18 в 17:56

Доц. д-р Баки Хюсеинов: Дискриминацията пречи на икономическия растеж

Дискриминационните въпроси трябва да бъдат сред приоритетите на държавата и ЕС, защото те са залегнали и в Стратегия 2020 на ЕС за интелигентен приобщаващ растеж. Ако не се премахнат въпросите за дискриминацията, няма как да има икономически растеж в държавите. Това каза доц. д-р Баки Хюсеинов, зам.-председател на Комисията за защита от..

публикувано на 14.12.18 в 17:34

Новата книжарница “Перото” като витрина на българското книгоиздаване

НДК винаги е бил дом на книгата, но по време на панаира на книгата и Софийския литературен фестивал, е още по-прекрасно, с толкова много читатели и почитатели на книгите Настроението и топлината, която излъчват е прекрасна , каза директорът на Националния център на книгата в НДК и Литературен клуб „Перото“ Светлозар Желев . От началото на..

публикувано на 14.12.18 в 16:23