Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Директорът на Старозагорската опера

Огнян Драганов: Нямаме право да изневеряваме на публиката

На 8 юли на стадиона няколко любителски формации се включват в знаменития хор на евреите в "Набуко"
Снимка: operasz.bg
Спектаклите на открито винаги са атрактивни, защото техният адрес обикновено е публика, която не споделя залата по време на творческия сезон на операта. Думите са на директора на Старозагорската опера, която след "Аида" и "Кармен" в традиционния вече формат "Опера на стадиона", тази година ще представи една от най-обичаните опери на Верди - "Набуко".
Датата е 8 юли, а началото - 21 часа.

Режисьор на продукцията е директорът на операта Огнян Драганов. По думите му спектакълът ще впечатли публиката с мащабността на декора (30 м дължина), който специално се изработва за стадиона. "Постарали сме с Тодор Демеров, който е адаптор и сценограф, да бъдем атрактивни и да представим на европейско ниво това заглавие, защото и солистите, които участват са от най-добрите на световната оперна сцена", казва Огнян Драганов и допълва: "В ролята на Абигайл гостува световната оперна дива Мария Гулегина, която идва в България за първи път по покана на артистичния директор на Старозагорската опера примата Веселина Кацарова. В ролята на Набуко ще ѝ партнира блестящият румънски баритон Йонуц Паску. На диригентския пулт ще застане Ивайло Кринчев. Огнян ДрагановНяколко любителски хора ще се присъединят към колегите си от операта в изпълнението на знаменития хор на евреите. Ще участва и школата за оцеляване "Багатур".

Огнян Драганов е категоричен че поради трудностите в осигуряването на средства и публика, в Старозагорската опера единият сезон прелива в другия. В този смисъл "нямаме право да изневеряваме на публиката, да ѝ даваме отдих".

ВИЖТЕ ОЩЕ

Стотици животновъди поискаха оставката на земеделския министър

Стотици животновъди протестираха пред Министерския съвет с искане за оставка на земеделския министър Румен Порожанов и директора на Българската агенция по безопасност на храните Дамян Илиев. Те се опитаха дори да нахлуят в сградата, но бяха спрени от жива верига полицаи. Фермерите настояват за промяна в държавната политика по отношение на отрасъла,..

публикувано на 18.07.18 в 14:10

"квАРТал Фестивал" с реинкарнация през септември

С нови неподозирани локации, още по-атрактивна програма и цял куп вълнуващи изненади, се задава "квАРТал Фестивал" vol.3, който ще преобрази карето между бул. Мария Луиза, бул. Раковски, бул. Сливница и бул. Левски в дните 14-16 септември 2018 година.   2018-та е Европейската година на културното наследство и именно богатата култура, архитектура и..

публикувано на 18.07.18 в 12:45

Сигнал от слушатели: Ремонтът на ул. "Солунска" застрашава дърветата

Притеснени слушатели на Радио София сигнализираха за застрашени дървета по време на ремонта на ул. "Солунска" в отсечката между пл. "Славейков" и ул. "Ангел Кънчев". Те ни изпратиха снимки, на които се вижда работата с тежка механизация в непосредствена близост до уличната растителност. Наред с реконструкцията на ул.„Граф.Игнатиев“ и пл...

обновено на 18.07.18 в 10:16

Екологично сдружение предложи алтернатива за управление на отпадъците

Алтернативна визия за управление на отпадъците в града внесоха днес в Столичната община екологично сдружение „За Земята“ и граждани. В нея се настоява за създаването на работна група, която да промени цялостния план за боклука и категоричното отхвърляне на проекта за изграждането на площадката за изгаряне на отпадъци в ТЕЦ - София. Кметът на София..

публикувано на 17.07.18 в 17:54

Цветелина Оланд мечтае да може отново да прегърне децата си

Българи емигрират в Норвегия, за да работят, да търсят по-добър живот, но всичко се променя след раждането на децата им. Тогава семействата стават жертва на социална служба „Барневарн“ в северната страна, която отнема деца от семействата им. Мнозина са били принудени да напуснат държавата, за да запазят децата и семействата си. Сигнали към..

публикувано на 17.07.18 в 17:35