Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световна предпремиерa на бъдещ албум на ЕСМ, разговор за концертите от Осмия джаз+ фестивал и още много в Слънчев джаз+ в събота вечер

Слънчев джаз+ на 27 okтoмври - световнa предпремиерa на бъдещ албум на ЕСМ след концертното му представяне в София в сряда, 24 октомври, и разговор с новото явление в глобалния вокален джаз.

В самото начало - разговор с Маргарита Борисова и Явор Ганчев за продължаващите концерти от Осмия джаз+ фестивал в София, чийто официален медиен партньор е БНР. Затова ексклузивно и в доста случаи като световни предпремиери ще звучат концертните записи от фестивала, преди да отидат в мрежата на UЕR.

За начало: още неназованите пиеси на Bro & Christensen @ Jazz+ festival Sofia 2012. Телефонно интервю (част 1) с Юн Сун На, откритие на Джаз+ в навечерието на концерта й в София заедно с Улф Уакениус.

Слушайте Слънчев джаз+ часове преди връщането към астрономическото време - пътуване напред в емоционалните пространствено-времеви измерения.

Слушайте в събота, 27 октомври, в 19:00 ч, на честотите на Радио София или онлайн тук.

Напишете коментар за Слънчев джаз+ във фейсбук-страницата на Радио София или в сайта на Радио Бинар с подкастите на Слънчев джаз+.

По публикацията работи: Людмил Фотев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

От "Алианц Арена" преди началото на Европейското първенство по футбол

Броени часове остават до началото на Европейското първенство по футбол в Германия (14 юни до 14 юли) . Журналисти и оператори от БНТ вече са настанени и попиват атмосферата, подгряване от спортни звезди и фенове. По програма първият мач между отборите на Германия и Шотландия ще се играе на стадион "Алианц Арена" в Мюнхен . "Вчера..

публикувано на 13.06.24 в 14:25

Три нови български пиеси в 13-ото издание на формата ПроТекст 13

13-ото издание на платформата за съвременна драматургия и нови театрални практики ПроТекст 13 организира пърформанс-четения на три непоказвани досега български пиеси. Първите две пърформанс-четения ще се състоят на 21 и 27 юни в София и ще завършат на 6 юли в Казанлък. Автори на селектираните тази година пиеси са Оля Стоянова, Теодора..

публикувано на 13.06.24 в 13:55

Театърът в полза на литературата и децата

Деца с увреден слух могат по-лесно да бъдат увлечени от литературата, благодарение на проекта "Изиграй ми приказка" , реализиран от Фондация "Арт бюро", режисьорът Анна Данкова, младежи от театралния департамент на НБУ и корпоративни партньори. Проектът предвижда разработване на 6 театрализирани версии на класически детски романи и..

публикувано на 13.06.24 в 12:25

Медицинските специалисти в детското здравеопазване в София отново остават без пари

С доклада за актуализирането на бюджета на Столичната община за тази година трябваше да бъде осигурено увеличение на заплатите на медицинските специалисти в детското здравеопазване. Актуализацията на бюджета обаче отпадна от днешното заседание на Столичния общински съвет. Въпреки че през март, след поредица от срещи с кмета Васил Терзиев и..

публикувано на 13.06.24 в 11:59

Надежда Бобчева: Отчуждаването на частните имоти в парковете е наш приоритет

Изработен е инвестиционен проект и са издадени всички разрешителни за подмяна на осветлението в парк "Заимов", каза пред Радио София зам.-кметът по екология на Столичната община Надежда Бобчева. „Истината е, че осветлението в парк „Заимов“ не е в добро състояние. Ние, на практика, сме готови. Подготвена е цялата документация за обществената..

публикувано на 13.06.24 в 10:31

Има издадено разрешение за подмяна на осветлението в парк "Заимов", средства все още - не

Има издадено разрешение за подмяна на осветлението в столичния парк "Заимов", каза пред Радио София кметът на район "Оборище" Георги Кузмов. Той припомни, че районната администрация не отговаря за парковете, това е задължение на Дирекция "Зелени системи" на Столичната община. "Това, което липсва, е половината от бюджета това нещо да се..

публикувано на 13.06.24 в 09:38

Състоянието на парковете в район "Оборище"

Вандализъм в парковете в район „Оборище“, повредени съоръжения на детските площадки и липса на кът за игра на децата в една от емблемите на района - паркът на Военната академия. Това забеляза репортерът Ана Попова в разходката си до централния столичен район. Подобно е положението и в друг от големите паркове в „Оборище“ – парк „Заимов“,..

публикувано на 13.06.24 в 08:39