Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Арт терапия с Елена Шемтова

27 годишната Елена Шемтова се занимава с много и различни дейности свързани с рисуването. Има си галерия, в която освен картини, тя прави и различни творчески работилници. Малко "арт терапия", както самата тя ги нарича.

Обича да кара хората да се усмихват с нещата, които прави. То и ние така правим,ама в радиовариант. А сега с Елена ще си говорим за  съботно-неделната й творческа работилница, от която част можете да станете и вие.

Чуйте.ВИЖТЕ ОЩЕ
Теодора Славова

Теодора Славова - момичето, което обича ритъма в думите

Всеки един от нас има хоби, с което разпуска след напрегнат ден. Името Теодора Славова със сигурност ви се струва познато. Въпреки че тя не е писател, е известна в литературните среди. Писането за нея не е просто хоби, то е страст; танц, който кара кръвта и да циркулира по вените и кожата й да настръхне. В нейните истории рядко има една единствена..

публикувано на 13.11.19 в 18:37

Написаха над 17 хиляди фиша в акция "Зима" досега

Над 17 000 са съставените фишове на водачи от пътните полицаи през първите десет дни на акция "Зима". Нaд 19 776 пък ca cъcтaвeнитe eлeктрoнни фишoвe зa cкoрocт, кoeтo e пoвeчe cпрямo минaлaтa гoдинa, съобщи Мария Ботева от "Пътна полиция". Жертвите при пътни инциденти в периода от 1 до 12 ноември са 18. От 11 до 12 ноември са загинали 7 души, като..

публикувано на 13.11.19 в 18:33
Анаиза Гордино

Различни причини карат българите да учат португалски

Португалският културен институт "Камойш" присъства от дълги години и е с традиции в живота на столицата. Директорът Анаиза Гордино каза пред Радио София, че мисията на института, от една страна, е да поддържа португалската общност у нас, предлагайки езикови курсове за второ и трето поколение емигранти и да крепи тяхната връзка с корените и добави:..

публикувано на 13.11.19 в 18:18

Загубата на зрение води до депресия, особено в напреднала възраст

На 13 ноември отбелязваме Международния ден на незрящите в чест на френския благородник Валентин Аюи, положил основите за световното обучение на слепите. За пръв път България участва на световно първенство по шоудаун и на европейско първенство по голбал, което е повод и за равносметка на включването на хората със зрителни увреждания в обществения..

публикувано на 13.11.19 в 17:15
Студенти във фонетичния кабинет във ВТУ

Красимир Вълчев: Вървим към дуално обучение и във висшето образование

Стратегията за развитието на висшето образование след 2020 г. ще акцентира върху по-качественото включване на завършващите в пазара на труда. Чрез документа ще се търси и начин да се увеличи присъствието на студентите в редовна форма на обучение в държавните университети. Тази перспектива описа министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на..

публикувано на 13.11.19 в 16:19
Кметът Димитър Димов

Димитър Димов: Ще започна административна реформа в "Надежда"

Време е да ви представим районния кмет на "Надежда" - един от големите и стари жилищни комплекси в София. На мястото на днешния кв. "Надежда" до 1906 г. е имало само голо поле, пресечено от шосето София-Лом. Железничари от софийската железопътна работилница били първите заселници по тези места. Обликът на махалата бързо се променял. Днес район..

публикувано на 13.11.19 в 15:46

Българските потребители "точат зъби" за "Черния петък"

Над 50% от българските потребители ще пазаруват на "Черния петък", който тази година се пада на 29 ноември. Това показва проучване на Асоциацията за защита на потребителите. Средно ще бъдат похарчени около 500 лв. на човек. Най-голямо ще бъде пазаруването в търговските центрове и онлайн магазините. Най-търсени ще бъдат дрехите, следвани от..

публикувано на 13.11.19 в 15:39