Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежкият театър протегна ръка на Културния дом в Хитрино

Юлиян Петров и Рая Пеева в студиото на Радио София
Снимка: Георги Корнейков, БНР
Актьорите от Младежкия театър "Николай Бинев" се включиха в благотворителна инициатива в помощ на Културния дом в Хитрино - с представлението "Алиса в страната на чудесата" по едноименния роман на Луис Карол, средствата от които ще отидат за пострадалото село.

В студиото на Радио София гостуваха двама от актьорите - Рая Пеева и Юлиян Петров. Въпреки делничния ден, e имало интерес от страна на децата и техните родители.

Представлението е със страхотна сценография, костюми, с много музика, отбеляза Юлиян Петров. Музиката е на Асен Аврамов, а с костюмите Свила Величкова печели Икар. Интересно представление за деца, а и не само за деца, добави Рая Пеева. Следващото представление на "Алиса в страната на чудесата" е на 21 януари.

А театърът представя детски представления всяка събота и неделя от 11 часа - сред заглавията са "Пинокио", "Спящата красавица", "Рицар без кон".

На 25 януари Младежкият театър отбелязва своя 72-ри  рожден ден със спектакъла "Любовна песен", постановка на Андрю Волкоф, с участието на Силвия Лулчева, Светослав Добрев, Рая Пеева и Николай Луканов. До тогава зрителите могат да се включат в играта "Младежкият театър празнува" - "Ела, надпиши и спечели." Идеята е всеки да участва, като гледа спектакъл, надпише билета си и го пусне в урната. А артистите ще изтеглят печелившите след края на спектакъла. Трима от всички участващи печелят карта за намаление за представленията в театъра в компанията на свой приятел до края на театралния сезон.

Какво споделиха Рая Пеева и Юлиян Петров за професията "актьор" и за работата си в Младежкия театър - чуйте в прикачения звуков файл.

Още от разговора в студиото с актьорите и в нашето ВИДЕО



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 5300 души до момента са подписали петицията "За свързани, удобни и безопасни велоалеи"

Петицията на екологично сдружение "За Земята" - "За свързани, удобни и безопасни велоалеи"  е подписана от над 5300 души до момента.  Документът съдържа шест символни искания, сред които такива за изграждане и свързване в смислена мрежа на велосипедни алеи, велосипедни ленти и успокоени зони, съгласно утвърдените нормативни изисквания и..

публикувано на 23.04.24 в 09:53

Отново дъжд, със значителни количества на места в Западна България

Днес ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. На места в Западна България количествата ще са значителни, съобщиха от НИХМ. Вечерта валежите ще отслабват и спират, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток, главно в Лудогорието ще е временно силен. Максималните температури ще са между 12° и 17°, в София..

публикувано на 23.04.24 в 07:35
Ротацията във властта не се осъществи, но някои предричат нова сглобка.

"Форум", 22.04.24: Ще има ли второ издание на сглобката?

Тази предпразнична седмица (преди кратка предизборна ваканция) форматът на предаването ще бъде малко по-нестандартен за "Форум". Познатите от предишни коментари  доц. Иво Инджов - експерт по политически комуникации, и журналистът Иво Божков ( ►) този път се спират на следните явления и процеси от последните дни и седмици:..

публикувано на 22.04.24 в 19:35

Богомил Николов: Потребителят е силен преди да купува, не след това

Великденските празници наближават. В предстоящите дни ще пазаруваме повече, ще пътуваме повече.  За какви рискове трябва да внимаваме по време на Великденското пазаруване като потребители? Агенцията за безопасност на храните вече извършва проверки, непосредствено преди празничните дни. С акцент по темата е разговорът с Богомил..

публикувано на 22.04.24 в 18:55

Д-р Веселин Василев: Космосът е с потенциал за всички професии и двигател за развитие на новости

Симбиозата между бизнеса и технологичния сектор ще обсъдят водещи мениджъри и експерти, авторитет, предприемачи и инвеститори на форума  Technovation 2024 , който ще се проведе в София на 23 април . Сред въпросите, които ще бъдат дискутирани , са: Как технологиите подпомагат иновационния потенциал на компаниите?; Кои решения..

публикувано на 22.04.24 в 18:48

Половин милион агнета ще обогатят празничната трапеза на българина

Спрямо миналата година поскъпване на агнешкото месо няма да и не трябва да има. Цените варират в това дали агнето се закупува от фермата или от магазинната мрежа. Това отбеляза пред БНР-Радио София съпредседателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев . "Ако от фермата цените се движат около 10 лв. на..

публикувано на 22.04.24 в 16:20