Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Димитър Илиев: Аз съм щастлив човек, животът ми минава на висока скорост

Желанието и целта са по-важни от спонсорите, смята рали легендата

| обновено на 07.08.17 в 12:48
Снимка: Личен архив
Тази седмица в "Кой кой е" ви представихме един от най-успешните български автомобилни състезатели. Димитър Илиев - име, което вече е написано с големи букви в Залата на славата на българския рали спорт.

В разговорът ни може да чуете как и кога започва всичко. Как баща му Владимир Илиев има огромна заслуга за пътя, по който Митко е тръгнал, но и една друга легенда е наклонила още повече везните - Илия Чубриков.

Именно когато Митко Илиев още като дете е видял Рено-то на Чубриков на един завой да изкарва огън през ауспуха, е разбрал, че ще се занимава с това. Дори наскоро е закупил същата тази кола на Чубриков и в момента работи по нейното пълно реставриране.

Кои са важните моменти и хора в живота му, кое е първото, кое е любимото състезание, коя и кога е първата катастрофа и колко трудно се взима решението да се откажеш от това, с което си се занимавал цял живот - чуйте в интервюто на Константин Лавсов с Димитър Илиев.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Йордан Камджалов

Йордан Камджалов: Ние се състезаваме със себе си

Винаги когато избирам една творба търся да има поне пет причини, а в случая с Ференц Лист те са много повече от пет, казва диригентът Йордан Камджалов и допълва: Ференц Лист е личността, която е оказала най-голямо влияние върху моя музикален живот - от ученическите ми години насам. Тази година се навършват 160 години от световната премиера на..

публикувано на 21.10.17 в 13:05

Анхедонията се поражда при вътрешнопсихичен конфликт

В "Контрасти" тази седмица разгледахме едно особено състояние, познато като aнхедония. Терминът означава буквално „без удоволствие“. Кога хората спират изпитват удоволствие от живота, какво „убива“ удоволствието и как човек може да си върне способността за неговото преживяване, коментира психологът Христина Христова. Анхедонията е била предмет на..

публикувано на 21.10.17 в 11:15

Екстремни преживявания очакват всички на „Приключенски многобой Ботевград 2017“

В неделя над село Боженица, в крепостта „Боженишки Урвич”, стартира събитието „Приключенски многобой Ботевград 2017“. То е предназначено за всички почитатели на приключенията, адреналина и времето, прекарано сред природата. Всеки желаещ да участва, ще се изправи пред предизвикателства под формата на приключенска игра: катерене и спускане по скални..

публикувано на 21.10.17 в 09:45

Френският посланик откри Салона за обучение и професионална реализация

Серия от тематични ателиета за придобиване на техники и знания, необходими при обучението във висшите учебни заведения, както и умения за намиране на работа и стаж, са част от тазгодишното издание на Салон "Обучение и професионална реализация“, организиран от Френския институт.  В изложението тази година се включват над 10 университета и..

публикувано на 20.10.17 в 18:20

Болните от муковисцидоза се нуждаят от центрове за лечение и повече средства за медикаменти

Създаването на регистър на болните от рядкото заболяване муковисцидоза, както и центрове за терапия на тези пациенти в България са от основно значение за лечението на болестта у нас. Около това мнение се обединиха специалисти и пациентски организации в първия ден на Осмата югоизточна европейска конференция по муковисцидоза. Във форума, който ще продължи..

публикувано на 20.10.17 в 17:31