Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Фрагментирани истории София - Берлин" – плетеница между реалното и виртуалното

Изложбата "Фрагментирани истории София - Берлин“ представя творбите на 17 съвременни немски автори. Те изразяват себе си и идеите си чрез живопис, фотография, видео и най-различни инсталации.

Изложбата изобразява взаимовръзките на реалното и виртуалното, природното и урбанистичното, историята и мита. Различни части могат да бъдат разгледани както в Музея за история на София, така и в Гьоте институт.

Експозицията, която се състои успоредно и на двете места, ще продължи до края на месец юли.

Още за проекта – чуйте от разговора на Божидар Янев Мила Старейшинска, която е един от кураторите на изложбата.


ВИЖТЕ ОЩЕ

През 2019 г. се очаква 5% ръст на цените на жилищата в София

5% ръст на цените на жилищата в София се очаква през 2019 г. Това съобщиха от Националната асоциация на строителните предприемачи. Двустайните и тристайните апартаменти са най-търсените имоти през миналата година, като вероятно тенденцията ще се запази и през тази. През 2018 година е започнало строителството на почти 8000 жилищни единици в София,..

публикувано на 21.02.19 в 14:49

Специалисти правят демонстрации и отговарят на въпроси в "Академия за родители"

За родителството няма час в училище или в университета. А да си родител е радост, но и отговорност. Всяка майка и татко обаче, в хода на растежа на детето/децата си задават безброй въпроси, свързани с храненето, съня, здравето и възпитанието. Всъщност въпросите за детето възникват и притесняват още преди посещението в родилното отделение,..

публикувано на 21.02.19 в 10:56

Творческа академия “Заешка дупка“ отваря врати за децата

Творческа академия “Заешка дупка“ отваря врати на 22 март за децата на възраст от 9 - 16 години, които обичат да пишат, да четат, да измислят истории и да пътуват в необятните светове на въображението, да работят с думите и да реагират на различни литературни предизвикателства. Ще им помагат писателите Петър Чухов, Рене Карабаш, Мартин Колев, Диана..

публикувано на 21.02.19 в 10:28

Накъде в София

ИНОВАЦИИ На 21.02.2019 г. в Sofia Event Center, ще се проведе международния форум за иновации “Innovation Explorer”. Темата за юбилейното, пето, поредно издание на събитието е вдъхновена от научно-фантастичния сериал “Black Mirror” и модерната философия на Ювал Ноа Харари. Ще търси границите на възможностите на технологиите и хората и новите..

публикувано на 21.02.19 в 10:00

Лиана Димитрова с нова изложба и послание: Да рециклираме душата си

Галерия "Сердика" ще представи петата самостоятелна изложба на младата художничка Лиана Димитрова. Експозицията носи името "Recycle" и отваря врати в 18:30 часа в петък, 22 февруари. Техниките, които ще погалят очите на публиката, са абстрактно живописни, с леки съвременни акрилни техники, а посланието - отправено към вътрешния ни свят. „Cycle..

публикувано на 21.02.19 в 09:33

Защо е важно да пием вода

Тялото ни се състои от 70% вода, затова изключително важно за всички системи и метаболитни процеси, необходими за здравето и младостта ни, е да приемаме вода. В момента, когато устата ни пресъхне, означава, че вече сме дехидратирани.   Водата е абсолютно необходима за всеки жив организъм. Редовният прием на достатъчно количество течности е също толкова..

публикувано на 20.02.19 в 19:11

Търси се нов управител на защитеното жилище в с. Гурмазово

Община Божурище търси нов оператор, който да управлява защитеното жилище в с. Гурмазово, тъй като изтича договорът на настоящия доставчик на социалната услуга. В момента, в жилището са настанени младежи от 18 до 25 г., които са напуснали специализирани институции, нямат семейства или не получават подкрепа от близките си и които се нуждаят от помощ за..

публикувано на 20.02.19 в 17:15