Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Арт Ваканция на Витоша събира музика, рисуване и кино за децата

Снимка: Ани Петрова
Лятото е онзи сезон през годината, когато децата са щастливи заради ваканцията, а родителите изпадат в тих ужас, защото някой трябва да се грижи и занимава с невръстните им потомци. Едно решение за тези семейни дилеми са летните групови занимания за деца.   

Арт Ваканция на Витоша е една седмица, през която екип от школата по приложни изкуства “Арт джунгла” ще си партнира с екипа на “Мюзикплей”, които са организаторите на тази ваканция. Тяще се проведе между 17-ти и 21 юли 2017 г.  

Измислили сме много интересна програма. За втора поредна година се случва това нещо. Първата година имахме много добри преживявания с децата от 5 до 11 години. Програмата е специялно изработена за тази възрастова група, обясни Атанаска Костова. В децата, които са на пет - в тях има много сила, много живец, много енергия, по-експресивни са, както и по-смели, разказа Костова и допълни, че на 11 години, децата вече започват да се притесняват, но в същото време те пък имат повече умения.

Арт Ваканция на Витоша е едно място, на което децата имат свободата да творят под ръководството на професионалисти, обясни Марта Ляскова. Програмата е направена така, че да не затрудни дори деца, които до момента не са се занимавали с рисуване и не са посещавали школи и могат да научат нови неща.

Програмата е разделена на пет теми. Първия ден е за керамика, вторият ден е посветен на пейзажа и ще се работи основно с темперни боички. Третият ден е за натюрморт. Четвъртият ден е отреден за животинския свят. Всичко, което децата изработят сами, ще могат да отнесат за спомен със себе си.  

Чуйте повече за смесването на изобразителното изкуство, киното и музиката в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Доц. Теодора Ханджиева-Дърленска

Доц. Теодора Дърленска: Децата не бива да се подлагат на диети

Вече е тенденция, стана готино да водиш здравословен начин на живот (вкл. и здравословно хранене), но зад всичко това стои наука . Така започва въвеждането на днешния ни гост - доц. Теодора Ханджиева-Дърленска , в темата за хранителните традиции у нас и на Балканите. През последните години българинът променя начина си на хранене...

публикувано на 24.04.18 в 15:12

Дори един детайл свързва облеклото на кавалера и дамата на бала

Тони Иванова - консултант към една от известните български компании за производство на мъжко облекло, представи в "Радиоприемница" тенденциите при обличането на кавалерите за абитуриентския бал. Подготовката на младежите за това събитие също е съпроводена с вълнение и трудности и те също имат своите предпочитания за костюма и за цялостния си вид, така..

публикувано на 24.04.18 в 15:00

Бъдете цветни и бляскави на бала

В „Радиоприемница“ продължаваме да се носим на цветната и бляскава вълна на абитуриентските балове. Емилия Куркутиади, която се занимава с дамска мода и внася абитуриентски и булчински рокли, ни разказа за тазгодишните тенденции при балните и вечерните тоалети, за актуалните цветове, платове и кройки, a на нас ни се прииска отново да сме..

публикувано на 24.04.18 в 14:54
Слушайте от 14 до 17 часа

В "Ритъмът на столицата" очаквайте

В следобедния блок на Радио София днес може да чуете: Ролята на зелената инфраструктура в градовете е сред акцентите на научно-приложната конференция "Biodiver-City: Подобряване на биоразнообразието и екосистемните услуги в градска среда за по-устойчиви градове". Репортаж по темата подготвя Поли Начева. Асоциацията на архитектите в България представи..

публикувано на 24.04.18 в 13:54

Сградата на Министерския съвет ще "оживее" в Деня на Европа

Денят на Европа - 9 май, както всяка година, ще бъде отбелязан с различни инициативи. Тази година, по подобие на миналата, ще бъде направен 3D mapping от 21.30 ч. на сградата на Министерски съвет. Това е един по-нестандартен начин да отбележим Деня на Европа , коментира Теодор Стойчев, който ръководи бюрото на Европейския парламент в София. Темата ще..

публикувано на 24.04.18 в 13:28