Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Проф. Петър Киров: Има един особен урок, който се учи в залата за борба

Проф. Петър Киров: Нашите състезатели не са научили още урока „Да бъдеш победител“
ЕПА/БГНЕС
В предаването ни "Спортна среща" ви запознахме с катедрата в Националната спортна академия, свързана с един от най-българските спортове - борбата. За периода 1956-2014 състезателите в различните направления са спечелили 708 медала, 16 от тях са олимпийски титли.


Как се възприема този спорт сега у  нас, има ли интерес към него и защо на световното първенство, което се провежда в момента в Париж, не успяхме да спечелим медал? Тези въпроси коментира проф. Петър Киров – двукратен олимпийски шампион и преподавател в катедра „Борба и джудо“ във висшето спортно училище.

Подготовката за дадено състезание и участието са едната страна на въпроса, но самият финал и борбата за медала е другата страна на въпроса. Има един особен урок, който се учи точно в залата по борба. Всичко опира да подготовката, до нейното усъвършенстване до урока, който дава възможност да се качиш на най-високия пиедестал, категоричен е проф. Киров.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Младен Маринов

Младен Маринов: При акция в жк. "Младост" има намерено сериозно количество наркотици

При акция в столичния квартал „Младост” тази нощ са обискирани 11 апартамента. Задържани са осем души. Намереното количество наркотични вещества е сериозно по отношение на уличното наркоразспространение. Говорим за над 1 кг суха тревиста маса марихуана, 1 кг екстази, амфетамини, 100 г кокаин. Групата е хваната в момента на извършване на тази..

публикувано на 20.09.17 в 09:21

Квартал „Стипон" в Ихтиман се сдоби с нова спортна площадка

Квартал „Стипон" в Ихтиман се сдоби с още една нова спортна площадка. На нея ще могат да се практикуват няколко от най-масовите видове спорт. Съоръжението е на стойност 85 000 лв. с ДДС и се финансира изцяло от бюджета на Община Ихтиман. Оборудвано е с осветление и разполага с игрища за футбол и баскетбол с изкуствено покритие. На първи юни т.г...

публикувано на 20.09.17 в 09:08

Специален автобус ще превозва учениците в община Божурище

В община Божурище вече има специален автобус, който превозва учениците от 5 до 12 клас от селата Хераково и Пролеша. Той се движи по линията на настоящата маршрутка, но е предназначен изключително за ученици - коментира във фейсбук страницата си кметът на божурище Георги Димов. Целта е да се избегне пренатоварване на основната маршрутна..

публикувано на 20.09.17 в 09:02

Временно ще бъде спряна водата в някои части на столицата

Временно днес ще бъде спряна водата в някои части на столицата. Във връзка с превключване на нов уличен водопровод на ул. "Монтевидео" в кв. "Овча купел" се налага спиране на водата от 9.00 до 21.00 ч. на живеещите в района на ул. "Монтевидео", ул. "Букет", ул. "Народен герой", ул. "Арх. Франк Лойд Райд", ул. "Народно хоро", ул. "Иван Радоев", ул...

публикувано на 20.09.17 в 08:54

Земетресение 7,1 в Мексико, има загинали

Над 200 души загинаха във вторник в резултат на земетресението с магнитуд 7.1 по скалата на Рихтер в Мексико. Жертвите са в щатите Морелос, Пуебла и Мексико, където имаше големи разрушения в резултат на труса. Преди това бе съобщено за 89 загинали. За няколко часа бе прекъсната работата на международното летище "Бенито Хуарес в Мексико Сити...

публикувано на 20.09.17 в 08:45