Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Проф. Петър Киров: Има един особен урок, който се учи в залата за борба

Проф. Петър Киров: Нашите състезатели не са научили още урока „Да бъдеш победител“
ЕПА/БГНЕС
В предаването ни "Спортна среща" ви запознахме с катедрата в Националната спортна академия, свързана с един от най-българските спортове - борбата. За периода 1956-2014 състезателите в различните направления са спечелили 708 медала, 16 от тях са олимпийски титли.


Как се възприема този спорт сега у  нас, има ли интерес към него и защо на световното първенство, което се провежда в момента в Париж, не успяхме да спечелим медал? Тези въпроси коментира проф. Петър Киров – двукратен олимпийски шампион и преподавател в катедра „Борба и джудо“ във висшето спортно училище.

Подготовката за дадено състезание и участието са едната страна на въпроса, но самият финал и борбата за медала е другата страна на въпроса. Има един особен урок, който се учи точно в залата по борба. Всичко опира да подготовката, до нейното усъвършенстване до урока, който дава възможност да се качиш на най-високия пиедестал, категоричен е проф. Киров.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пунктове за приемане на стари гуми в район „Сердика“ се откриват този уикенд

На 23, 24 и 25 февруари (от петък до неделя) жителите на район „Сердика“ могат да изхвърлят стари автомобилни гуми на два стационарни пункта, съобщават от Столичната община. Пунктовете ще бъдат открити на следните адреси: - ул. „Струга“ на ъгъла с ул. „Княз Борис I"; - ул. „Мара Бунева“, кв. „Орландовци“, читалището „Райна Княгиня“...

публикувано на 21.02.18 в 18:57
Мариана Коцева

Българката Мариана Коцева оглави Евростат

Европейската комисия взе решение  Мариана Коцева  да застане начело на европейската статистическа служба. Тя става първата жена на този пост. От юли 2012 г. Мариана Коцева е заместник генерален директор на Евростат в Люксембург. С почти шест години трудов стаж в Евростат и 10 години като генерален секретар, а след това и председател на..

публикувано на 21.02.18 в 12:20

Ето къде няма да има вода през днешния ден

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата днес, 21 февруари. В жк. „Изток“ няма да има вода до 13:00 часа по улиците „Самоков“,„Тинтява“ и „Димитър Гичев“. В „Сухата река“ се налага спиране на водата до 18:00 часа в района на улиците „ Йоаким Осоговски“, „Екатерина Симидчийска“, „Петрохан“, „Христо Данов“, „Никола..

публикувано на 21.02.18 в 09:34

Близо 9700 безработни получават шанс за нова работа през 2018 г.

Близо 9 700 безработни и неактивни лица ще бъдат наети през 2018 г. по нов проект. Той ще обхване 193 общини, в които безработицата е била над средната за страната в предходните 12 месеца. Проектът ще обхване общините Брезник, Трън, Земен и Ковачевци. Освен продължително безработни, в проекта ще се включват и неактивни хора, които ще бъдат наемани на..

публикувано на 21.02.18 в 09:32

В Кюстендил ще реновират социалната инфраструктура

В Кюстендил нови социални услуги за деца, младежи и родители ще бъдат създадени по проект за подобряване на социалната инфраструктура по Оперативна програма „Региони в растеж”. Общата му стойност е 515 000 лева, а за две години по него се предвижда да бъдат ремонтирани и помещения на допълнителна сграда, чрез което ще бъде разширена дейността на..

публикувано на 21.02.18 в 09:30