Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Минералната вода - историческото сърце на София

Снимка: БГНЕС
42 извора и 8 вида минерална вода - това е едно от големите природни богатства на София, за което обаче малцина от жителите и гостите й знаят.
Всъщност, оказва се, чужденците понякога са по-информирани от нас самите за богатството, което се крие под краката ни. Това показва и опитът на Йоанна Митова от "Generator", които инициират кампания за набиране на граждански идеи за пълноценно оползотворяване на този природен ресурс.

Идеята за кампанията идва, след като приятел от Испания казва на Йоанна, че единственото нещо, което иска да посети в нашата столица, е...обществена баня. Но изборът в тази посока е силно ограничен, тъй като в момента единствената работеща такава е в Панчарево. За възраждане на емблематичната за града баня в жк. "Овча купел" пък отдавана се борят от сдружение "Термално - Нормално". И така, в студиото на "Радиоприемница" разговаряхме с Йоанна Митова и Галя Занато от "Термално-Нормално", за да обобощим идеи за използване на минералната вода като градски ресурс.

Възраждане на градските бани, създаване на мрежа от градски чешми в кварталите, които да обединяват местната общност, както и популяризиране на качествата на софийската минерална вода са посоките, в които може да се мисли. Повече за тях - разберете от видеото, а ако и на вас хрумнат добри идеи, можете да научите повече за кампанията на Generator на тяхната фейсбук страница.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Mamma Mia! Отново заедно" в кината от днес

"Mamma Mia! Отново заедно" - продължението на един от най-забележителните мюзикъли на десетилетието e вече факт и у нас. 29 годишната  Лили Джеймс (звездата от "Пепеляшка" и "Зад волана") ще бъде в светлината на прожекторите като младата Дона, а Мерил Стрийп, Пиърс Броснан, Стелан Скарсгард и Колин Фърт отново ще радват киноманите с невероятното си..

публикувано на 20.07.18 в 17:33

АРЕ да се образоваме

Новият социално-образователен проект "Апетит за образователна промяна" стартира със събития, свързани с развитието на децата извън училище. Програмата е насочена към ученици от 4 до 10 клас, като целта е да се създаде среда, в която да се до обогатяват вече придобитите в училище знания и умения с помощта на практическо обучение.  Първата серия от събития..

публикувано на 20.07.18 в 17:05

Боклукът няма място в планината

Планината е място, където да отидем на разходка, на излет, да спортуваме, да се срещнем с приятели, да се насладим на невероятно чист въздух, тишина и спокойствие.  В последните години, обаче, планината се превръща и в място, където да караме кола, да палим огън, да изхвърляме боклука си в импровизираните кошчета около хижите и по екопътеките, или ако..

публикувано на 20.07.18 в 14:50

Над 200 хил. лева планира Столичната община за ремонти на църковни храмове

Над 200 хил.лв. е сумата, която кметът на София Йорданка Фандъкова предлага да бъде отпусната за строителство и рекострукция на църковни храмове през тази година. От няколко години Столичният общински съвет утвърждава средства за подкрепа на духовните общности, като се очаква докладът с предложението да бъде приет на следващото заседание на Съвета..

публикувано на 20.07.18 в 14:37

Mr. VоG налива догоре това лято

„Проекти крадени, милиони гледания купени… Наливай догоре!“ - още първите думи в новото парче „Наливай догоре“ на Mr. VоG в колаборация с мистериозния артист, криещ се под арт псевдонима OPSA, са предпоставка за тотален хит. А като добавим денс бийта, саркастичния текст и якото видео, със сигурност песента ще бъде сред любимите на всички диджеи...

публикувано на 20.07.18 в 14:34