Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Унгарска музика и традиции в "Настроение с Лили"

Група "Омега" са легенди не само в Унгария
Снимка: Fortepan
СнимкаДнес в предаването "Настроение с Лили" гост ще бъде г-н Золтан Хорват, първи секретар на посолството на Унгария у нас. Той ще представи интересна нова унгарска музика, както и хитове на добре познати групи като Омега и Неотон Фамилия.

Ще сподели и какви са коледните традиции в Унгария, както и любопитни факти от унгарската история.

Слушайте Радио София в четвъртък – 7 декември, от 20:00 часа на 94.5 FM за София
на 104.6 за района на Ихтиман; Своге - 90.4; Боровец - 100.0, както и онлайн.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Джейкъб Колиър в свои води...

Детето-чудо Джейкъб Колиър вече не е дете

Третият декемврийски Слънчев джаз+ започва с новия опус на детето-чудо, както нарекохме Джейкъб Колиър при първото му представяне през май 2015-а. Три години и две Грами та по-късно младият талант е отново композитор, мултиинструменталист, певец и електронен магьосник. Започнал работа в първите часове на 2018-а, Джейкъб Колиър оркестрира импресии,..

публикувано на 16.12.18 в 07:15

"Кварто квартет" и Бетовен - музикалната комбинация на тази неделя

Последният ден от тази седмица е рожденият ден на големия немски композитор Лудвиг ван Бетовен. За пета поредна година "Кварто квартет" отбелязват този ден подобващо - с концерт! В сутрешното ни "Радиокафе" гостуваха двама от постоянните членове на състава, който се нарича квартет, но често става и квинтет, че дори и оркестър - това са създателят на..

публикувано на 14.12.18 в 16:08

Топ артистите на 2018 в Мюзик Пойнт: Травис Скот

Намерението за поемане към последния стадий от най-важната си творческа мисия той обяви през януари от страниците на списанието Билборд. В броя от 6-и януари Травис Скот сподели, че целта му е най-накрая да бъде чут. И ето, че в края на 2018 регистрираме не само, че е бил чут, но и че потенциалът му с епични пропорции е достоен да свали дори..

публикувано на 14.12.18 в 09:55
Борислава Танева

100 години Бърнстейн и 90 години Александър Танев отбелязва с концерт Софийската филхармония

Тази вечер, в четвъртък (някогашната традиционната концертна вечер за Софийската филхармония) ще се състои един специален в много отношения концерт. Две годишнини се отбелязват в една вечер - 100 години от рождението на големия американски композитор Ленард Бърнстейн и 90 години от рождението на едно голямо име в родната музика - Александър Танев..

публикувано на 13.12.18 в 11:58

Ивайло Василев с Първа награда от Международния конкурс "Щелкунчик" в Москва

Продължава приказката на 11-годишния изключително талантлив пианист Ивайло Василев, за когото ви разказахме само преди два дни в сутрешното ни Радиокафе . Той не само достигна до финала на ХIХ издание на Международния конкурс за млади инструменталисти (до 14 години) в Москва, но и спечели Първата награда при пианистите, оставяйки след себе си двама..

публикувано на 12.12.18 в 11:22