Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Унгарска музика и традиции в "Настроение с Лили"

Група "Омега" са легенди не само в Унгария
Снимка: Fortepan
СнимкаДнес в предаването "Настроение с Лили" гост ще бъде г-н Золтан Хорват, първи секретар на посолството на Унгария у нас. Той ще представи интересна нова унгарска музика, както и хитове на добре познати групи като Омега и Неотон Фамилия.

Ще сподели и какви са коледните традиции в Унгария, както и любопитни факти от унгарската история.

Слушайте Радио София в четвъртък – 7 декември, от 20:00 часа на 94.5 FM за София
на 104.6 за района на Ихтиман; Своге - 90.4; Боровец - 100.0, както и онлайн.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Only the Lonely" - Рой Орбисън

Тази седмица в рубриката "Незабравимите" започваме с първия голям хит на Рой Орбисън, певецът който ще си спечели голяма слава с песни като Pretty Woman , и ще бъде наречен "the Big O"(Големият О) и "Карузо на рока". Годината, в която ще се върнем днес, е 1960-а, Рой е на 24 години и записва Only the Lonely , която е написал заедно с   Джо..

обновено на 20.02.18 в 10:06
Анри Текси преди по-малко от месец навърши 73, но не оставя инструмента

Анри Тексие и дуото на Чик Кърия и Стив Гед с композиции за ценители

На 18 февруари започваме с две танга - Либертанго и Компарса, преди Дейвид Линкс в компанията на Андре Чекарели да ни върне към един джаз и един поп-стандарт. В средата на предаването се връщаме почти четвърт век назад с хит на "Дийп Пърпъл" и прекрасната му и неузнаваема джаз-версия от френския Air Jazz Quartet . Финалът е с две дълги..

публикувано на 18.02.18 в 10:20

Калвин Харис обръща гръб на фънка и насочва вниманието си към дарк хауса

Шотландският диджей изненадва феновете с различно звучене. Така Харис дава началото на новия етап от своята еволюция. Дръзкото му решение да остави фънка в 2017-а може да се чуе в  Nuh Ready Nuh Ready  – трак с участието на ПАРТИНЕКСТДОOР. Сигурно си спомняте залитането по фънк, буги и пост-диско във  Funk Wav Bounces Vol. 1 . Албумът бе..

публикувано на 16.02.18 в 10:34

БНР ще бъде домакин за трети път на "Биг бенд джаз академия"

На 15 февруари от 19.30 ч. в Първо студио на БНР ще се проведе поредният концерт от проекта “Биг бенд джаз академия” – този път с участието на Биг бенда на катедра “Поп и джаз изкуство” на Националната музикална академия с диригент Михаил Йосифов (който е един от най-добрите български тромпетисти)." Това е трето издание на “Биг бенд джаз академия”,..

обновено на 15.02.18 в 09:26

Уитни Хюстън - "I Will Always Love You"

Днес в рубриката "Незабравимите" ще слушаме песен като за Свети Валентин! Песен, която всички свързваме с прекрасната и наистина незабравима Уитни Хюстън и филма "Бодигард", в който тя и игрaе (почти себе си), a неин екранен партньор е Кевин Костнър (тогава на върха на славата си - вече изиграл Елиът Нес в "Недосегаемите" и Робин Худ, получил куп..

публикувано на 14.02.18 в 13:24