Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Унгарска музика и традиции в "Настроение с Лили"

Група "Омега" са легенди не само в Унгария
Снимка: Fortepan
СнимкаДнес в предаването "Настроение с Лили" гост ще бъде г-н Золтан Хорват, първи секретар на посолството на Унгария у нас. Той ще представи интересна нова унгарска музика, както и хитове на добре познати групи като Омега и Неотон Фамилия.

Ще сподели и какви са коледните традиции в Унгария, както и любопитни факти от унгарската история.

Слушайте Радио София в четвъртък – 7 декември, от 20:00 часа на 94.5 FM за София
на 104.6 за района на Ихтиман; Своге - 90.4; Боровец - 100.0, както и онлайн.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Виолета Радомирска - българката, която ще дебютира в Ла Скала

Следващата българка, която ще дебютира в прочутата Миланска скала, е мецосопраното Виолета Радомирска. Това ще стане през месец ноември с участие в "Електра" на Рихард Щраус. До тогава обаче й предстои участие в концерта продуциран от Нина Николина "Магическите гласове на България". Софийската премиера е на 30 май в театър "Азарян". Повече..

публикувано на 25.05.18 в 16:55

Шон Мендес – откровен и уязвим в новия си албум

Съзряването на един изпълнител е винаги интересен за феновете процес. За Шон Мендес тази еволюция се случва сега. Едва на 19 той вече има три албума зад гърба си. Последният, който излиза на 25 май, носи неговото име – имплицитен сигнал, че съдържанието е напълно откровено. Шон ни кани да станем част от неговия свят с обещанието да го видим..

публикувано на 25.05.18 в 09:24

Българска музика в "Настроение с Лили" на 24 май

В Деня на българската просвета и славянската писменост в "Настроение с Лили" ще звучат известни песни на български артисти. Сред тях са дует "Авеню", Дони и Момчил, групите "Сафо", "Мастило", БТР, "Монолит", "Карамел", "Щурците", "Домино", LZ, ФСБ, Д2, и прочути изпълнители като Васил Найденов, Борис Гуджунов, Камелия Тодорова и много други...

публикувано на 24.05.18 в 09:33

Шедьоври от славянски композитори откриват "Софийски музикални седмици"

С програма от славянски композитори Софийската филхармония под диригентството на маестро Марк Кадин тази вечер (23 май) започва Международният фестивал "Софийски музикални седмици" на 23 май. Солисти ще бъдат емблематичният български цигулар Минчо Минчев и виолончелистката Лиляна Кехайова . На сцената ще излезе и Националният филхармоничен..

публикувано на 23.05.18 в 15:05
Моби е не само композитор и ди-джей, но и мултиинструменталист

Моби ни посреща с "Добре дошли в тежките времена", Джо Ловано, Д. Дъглас и Дж. Барон - със "Скандал"

Слънчев джаз+ на 20 май продължава темата "Политическа коректност и джаз" с живи примери от фестивала "Джаз под ябълковите дървета" в Кутанс, Франция. Оттам слушаме формацията на Джо Ловано, Дейв Дъглас и Джоей Барон - "Скандал", преди това - Моби с "Добре дошли в тежките времена", а след това - триото на Гийом дьо Шаси, Кристоф Марге и Енди..

обновено на 21.05.18 в 09:44