Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Унгарска музика и традиции в "Настроение с Лили"

Група "Омега" са легенди не само в Унгария
Снимка: Fortepan
СнимкаДнес в предаването "Настроение с Лили" гост ще бъде г-н Золтан Хорват, първи секретар на посолството на Унгария у нас. Той ще представи интересна нова унгарска музика, както и хитове на добре познати групи като Омега и Неотон Фамилия.

Ще сподели и какви са коледните традиции в Унгария, както и любопитни факти от унгарската история.

Слушайте Радио София в четвъртък – 7 декември, от 20:00 часа на 94.5 FM за София
на 104.6 за района на Ихтиман; Своге - 90.4; Боровец - 100.0, както и онлайн.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Карл Зеро се цели високо

Карл Зеро припомня филм на Саура, Карла Бруни пее АББА

Вторият декемврийски Слънчев джаз+ е с италианско начало - пианистът Стефано Болани и барабанистът Алдо Романо имат нова продукция, част от която е с филмова насоченост. Началото е с Амаркорд , изсвирен на живо в Берлинската филхармония. След тях още малко отзвучаване на италианската вълна - Карл Зеро с италианската версия на хита от филма на..

публикувано на 11.12.17 в 10:35

Съвременна версия на Ромео и Жулиета радва поп феновете в Щатите

Две от най-свежите лица в поп музиката решиха да споделят с нас любовта си един към друг от реалния живот в новия си съвместен хит. Джи Изи и Холзи са двойка, които не е изключено да са се влюбили, докато са работили над Him & I . Парчето е за една пламенна връзка – приказка за двама влюбени до полуда. От текста ярко си личи, как единият не..

публикувано на 08.12.17 в 11:36
Хорхе Пардо и Карлес Бенавент са обкръжили водещия на Слънчев джаз+

Хорхе Пардо в трио с Карлес Бенавент и Тино ди Хералдо, плюс уърлд-джаз албуми

Първият декемврийски Слънчев джаз+ завършва цикъла на европейските музикални фестивали с началото на концерта на Хорхе Пардо в трио с Карлес Бенавент и Тино ди Хералдо. Преди това - последните уърлд-джаз албуми на тримата майстори на афро-струнните 3МА, следвани от гласовете на друго афро-трио Тото, Бона, Локуа. Следва китарата на Лионел Луеке,..

публикувано на 04.12.17 в 10:15
Бейонсе и Ед Шийрън

Шийрън и Бейонсе стоплят сърцата ни в ремикса на Perfect

Като предколеден подарък Ед Шийрън ни зарадва с нова версия на хит сингъла си Perfect, в която участва иконата Бейонсе . Парчето, което така или иначе в оригинал се справя добре като се е настанило удобно в топ 10 на радио класациите и от двете страни на Атлантика, ни грабва с нова сила. Ремиксът звучи сякаш по-романтично и по-интимно от..

публикувано на 01.12.17 в 08:42
Посланикът на Румъния у нас Йон Гъля в студиото на Радио София

Посланикът на Румъния Йон Гъля тази вечер в "Настроение с Лили"

Днес в предаването "Настроение с Лили" гост ще бъде румънският посланик у нас Йон Гъля . Очаквайте интригуващ разговор за националния празник на Румъния, който се чества на 1 декември, и интересни подробности за румънската музика и култура. Слушайте по Радио София на 30 ноември от 20:00 часа на честотите на Радио София или онлайн .

публикувано на 30.11.17 в 12:02