Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Своге чака финансиране за енергийна ефективност за 10 сгради

Снимка: БГНЕС

Искания за финансиране на мерки за енергийна ефективност в 10 сгради в община Своге, са депозирани в Българската банка за развитие. Това заяви за Радио „София“ зам.-кметът Валентин  Михайлов. Той се надява на одобрение, тъй като Националната програма за саниране ще продължи с нови договори и правила през 2019 г.

В момента ние сме санирали около 8 блока, всъщност девет входа са санирани по тази програма. Станаха много свежи, много приятни и получихме разбирането на хората за причиненото неудобство. Но пък резултатът си заслужаваже.

Същевременно повечето общински училища и детски градини са обновени, като през тази година ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност във всички:

Тази година за основните училища в Лакатник и в Реброво ще вземем съответните мерки за такава енергийна ефективност. Остана, и се надявам Община Своге да кандидатства по мярка 8(2) на ДФ "Земеделие" за основната сграда на кметството, която стои неремонтирана и несанирана.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Накъде в София

ШОУ В 20:00 часа в зала 1 на НДК започва спектакълът The Illusionists Live - Direct from Broadway . Удивителното шоу представя най-добрите илюзионисти в света - Luis De Matos (Мастърът / The Master Magician), James More (Измамникът / The Deceptionist), Enzo (Незабравимият / The Unforgettable), Andrew Basso (Измъкващият се / The..

публикувано на 17.01.19 в 09:32

Автобусни превозвачи готвят протест

От Конфедерацията на автобусните превозвачи обявиха (КАП), че заради натрупани през годините проблеми в бранша обмислят да започнат безсрочни протести от 18 февруари, като ще спрат превози по всички редовни линии.  За да бъдат чути и решени проблемите на автобусните превозвачи, е изпратено писмо до премиера Бойко Борисов, Министерството на финансите и до..

публикувано на 16.01.19 в 18:48

Пускат 30 нови автобуса по линии 72 и 84

30 нови автобуса ще обслужват линиите 72 и 84 от утре. Превозните средства отговарят на най-високия екологичен стандарт Евро 6, нископодови са и се накланят при спиране на спирка, обясни при представянето им кметът на София Йорданка Фандъкова. Газовите автобуси са по-подходящи за равнинен терен и затова са пуснати в централна градска част. Автобусите,..

публикувано на 16.01.19 в 18:20

Yu-Gi-Oh! - култура, спорт и страст за последователите

Съвременните форми на забавление за деца и възрастни е темата на предаването “Радиоприемница” тази седмица. След ескейп стаите и настолните игри, днес ще се потопим в Yu-Gi-Oh! културата. За да разкаже за играта, спечелила рекорд на Гинес по брой продадени карти, гостува съдията по международни турнири на Yu-Gi-Oh! Иван Тодоров , известен в тези среди..

публикувано на 16.01.19 в 16:36

Кои са най-често срещаните митове за храненето

Защо започнахме да обръщаме толкова голямо внимание на начина си на хранене? В миналото хората са се борели ежедневно, за да осигурят каквато и да е храна на масата.  В момента вече нуждите ни са презадоволени, а и достъпът до различна храна е неограничен. Вече имаме лукса да решим какво точно слагаме на масата и да търсим качеството, което отговаря на..

публикувано на 16.01.19 в 15:58