Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

За предварителни изпити в МУ - София, кандидат-студенти подават документи до 14 март

Снимка: Архив, БГНЕС
Висок интерес на кандидат-студентите към Медицинския университет в София, отчитат от висшето учебно заведение.

Над 700 кандидат-студенти са подали заявка за явяване на предварителните изпити за прием само за седмица. Кампанията за прием на документи продължава до 14 март.
Предварителният изпит по биология е на 17 март, а по химия - на 31-ви. Изпитите за специалности "Медицинска сестра", "Акушерка", "Лекар асистент" и "Кинезитерапия" са на 10 март.
За първа година Факултетът по обществено здраве и филиалът във Враца също ще проведат предварителни изпити.

За учебната 2017-2018 година за трите основни специалности - "Медицина", Фамация" и "Дентална медицина" са кандидатствали 1328 души - или по трима за едно място държавна поръчка. Заедно с кандидатите за Факултета по обществено здраве и за медицинския колеж - броят им е надхвърлил 2700.

Още за новостите в кандидатстудентската кампания и провеждането на изпитите – чуйте от Лилия Герчева, която разговаря със зам.-ректорът по учебната дейност проф. Тихомира Златанова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 10 променени детски площадки и подобрен диалог между гражданите и местните власти

Инициативата „Безопасни детски площадки“ навърши две години и нейните създатели организираха чудесен детски празник в Княжеската градина. Там беше и пътуващото ни „Радиокафе“. Ето какво разказа Мая Цанева, която е съосновател на инициативата, която от 6 месеца вече има официален статут на сдружение. Започваме разговора от това, на което са се..

публикувано на 16.07.18 в 17:20

Арт ваканция на Витоша с музика и кино

Арт ваканция на Витоша се завръща за четвърта поредна година в три области на изкуството - рисуване, кино и музика. В сезона, в който родителите се чудят кой ще се грижи за децата по време на ваканцията, едно от най-добрите решения са летните групови занимания.  Малките творци от 5 до 16 годишна възраст ще се потопят в света на изкуствата за..

публикувано на 16.07.18 в 16:28

"Павилион 19" - между изкуството и интеграцията

Артисти, терапевти и учители работят с деца, които обитават Женския пазар в София, не ходят на училище и са на път да бъдат изключени от обществото. Те са на възраст между 5 и 18 години и са с разнообразен произход. Проектът се нарича „Павилион 19: Между хората и културите“ и е подкрепен от Столичната община. Създаден като проект за работа с..

публикувано на 16.07.18 в 15:08

Оригинални експонати и 3D възстановки в бъдещия археологически парк "Слатина"

Посетителски център с 3-D възстановки и оригинални експонати от разкопките на раннонеолитното селище „Слатина“ ще заработи от следващата есен при самия обект, заяви зам.-кметът по културата в Столичната община доц. д-р Тодор Чобанов . Той допълни, че ще се обособи археологически парк по подобие на „Западната порта“, в близост до католическата..

публикувано на 16.07.18 в 15:40

180° търси най-добрия късометражен ням филм

За пета поредна година от 21 до 27 юли фестивалът "180° - лаборатория за иновативно изкуство" ще разнообрази културния живот на столицата. Артисти от цял свят ще се съберат в София и ще работят заедно в рамките на седмица, за да изпробват своите иновативни идеи. До 18 юли пък е крайният срок, в който всеки желаещ може да се включи в конкурса за..

публикувано на 16.07.18 в 12:43